De ce să pui un gălbenuș crud în salata de vinete. Trucul vechi al gospodinelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Salata de vinete savurată alături de o roșie bine coaptă și gustoasă nu poate fi decât o încântare pentru papilele gustative. Pentru un succes garantat, trebuie să știi că există un truc când vine vorba de prepararea acestei gustări. Iată despre ce este vorba.

1. Blatul de tort prea uscat se ţine, înainte de însiropare, într-un şervet umed.

2. Când aluatul a crescut prea mult şi nu îl putem pune imediat la cuptor, se aşază deaspura o hârtie curată, umezită cu apă.

3. Nucile pentru umplutura prăjiturilor se amestecă bine cu albuș și zahăr.

4. Friptura se frăgezește numai cu vin alb. Din cauza taninului, vinul roşu dă fripturii un gust rău.

5. După ce aţi tocat vinetele şi nu aţi pus încă uleiul, adăugaţi un gălbenuş de ou crud. Vor căpăta un gust mai bun.

6. Puneţi în găluște puţin praf de copt şi vor ieşi mai pufoase şi mai gustoase.

Vezi și: Cum cureți rapid roșiile de coajă. Cel mai simplu truc al bucătarilor

De ce nu trebuie să pui niciodată cartofii la fiert în apă rece. Cea mai mare greșeală!

*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel