De ce să pui pâine uscată în oala în care fierbi varza. Trucul gospodinelor cu experiență
Știai că ar fi bine să pui o bucată de pâine uscată în oala în care fierbi varza? Iată care este explicația...
Varza proaspătă albă sau roşie se păstrează astfel: se leagă cu sfoară rădăcinile şi se atârnă de o bară, cu cotorul în sus, fără să se atingă între ele.
Înainte de a da o friptură la cuptor, pune o coajă de banana alături de aceasta sau sub friptură, pentru a obţine un preparat mai suculent.
Dacă adăugaţi în apa clocotită puţină zeamă de lămâie, legumele puse la fiert nu se mai înnegresc.
O bucată de pâine uscată pusă în vasul în care se fierbe varza sau conopida, ori deasupra vasului, va absorbi mirosul.
Dacă adăugaţi în apa clocotită puţină zeamă de lămâie, legumele puse la fiert nu se mai înnegresc.
Mirosul de pește sau ou, lăsat pe tacâmuri, se îndepărtează prin frecarea lor cu o felie de lămâie.
Carnea umezită cu apă nu se pune în ulei încins pentru că va căpăta un gust neplăcut.
Vezi și: De ce să pui un gălbenuș crud în salata de vinete. Trucul vechi al gospodinelor
Cartofii se păstrează în condiţii optime dacă pe locul destinat depozitării lor se presară praf de var. Se procedează astfel pentru fiecare strat de cartofi. Varul absoarbe umezeala şi distruge dăunătorii.
Dacă adăugaţi în apa clocotită puţină zeamă de lămâie, legumele puse la fiert nu se mai înnegresc.
Mirosul de pește sau ou, lăsat pe tacâmuri, se îndepărtează prin frecarea lor cu o felie de lămâie.
Cartofii la tavă se rumenesc mai bine dacă sunt tăvăliţi înainte prin ulei.
Cartofii nu se pun la fiert în apă rece (care conţine mult oxigen) deoarece în prezenţa aerului vitamina C se distruge mai uşor. Se pun în apă fierbinte sau la aburi.
Nu folosiți lapte rece când pregătiți piureul de cartofi pentru că acesta îl înnegrește. Folosiți doar lapte fierbinte.
Ardeii copţi nu se curăţă sub apă pentru că îşi pierd din vitamine şi din valoarea nutritivă. Se pun într-un vas acoperit, până se răcesc.
Foietajul trebuie introdus în cuptor la foc iute.
Vezi și: 6 reguli esențiale la masă. Trebuie să le știi: "1. Peștele se mănâncă folosind două furculițe"
*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News