Data publicării:

De ce să pui lămâie în cafea

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Ce se întâmplă dacă adaugi lămâie în cafeaua de dimineață / Foto: Pixabay
Ce se întâmplă dacă adaugi lămâie în cafeaua de dimineață / Foto: Pixabay
Ai crede că o cafea merge cel mai bine cu lapte şi poate puţin zahăr, nu cu... zeamă de lămâie. Ei bine, acest truc e mult folosit "afară" şi, în plus, are şi beneficii pentru siluetă. Te poate scăpa de câteva kilograme în plus!

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Te trezeşte, te energizează şi, pe deasupra, are şi gust bun. Însă acest gust bun poate fi potenţat dacă adaugi un pic de lămâie în fiecare ceaşcă, ştiai?

Este varianta ceva mai "exotică" pentru iubitorii de citrice şi nu numai. Iată un truc pe care trebuie neapărat să îl știi, mai ales dacă nu eşti mulţumit de ce vezi în oglindă şi vrei să dai jos câteva kilograme.

Iată ce pot face câţiva stropi de lămâie în cafea! Potrivit specialiştilor în nutriţie de pe Healthline, cafeaua aromatizată cu puţină lămâie ajută la:

- creșterea abilității de concentrare

- stimularea sistemului nervos central

- scăderea timpului de reacție

- niveluri scăzute de estrogen

- consumul constant de cofeină este asociat cu un risc scăzut de a dezvolta boala Parkinson (normalizează nivelul de dopamină)

- previne formarea calculilor biliari

Cu sau fără lămâie, cafeaua îți poate asigura doza de energie peste zi. Însă atunci când faci sport, e bine să recurgi la trucul cu lămâie pentru o hidratare extra.

Cafeaua cu lămâie te poate ajuta și în procesul de slăbit. Se ştie că atunci când este consumată ca atare, neagră, fără zahăr sau lapte, cafeaua solubilă conţine mai puţin de 80 calorii per cană de 150 ml. Dacă îi adaugi zeamă de lămâie caloriile scad. Asttfel, vei avea cea mai "light" cafea posibilă! Şi aromată, pe deasupra!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel