Data publicării:
De ce să pui apă rece în supă, înainte de a pune găluștele. Trucul genial folosit de bucătari
Există un truc pe care toate gospodinele ar trebui să îl urmeze, când prepară supa cu găluște. Iată cum trebuie procedat.
Înainte să pui găluștele în supă, adaugă o jumătate de pahar de apă rece, ajuta găluștele să nu se destrame. Așadar apa din supă nu trebuie să fie clocotind.
Cum faci găluștele
Ai nevoie de două ouă, un pumn de griș ( 5-6 linguri) și două linguri de ulei. Se separă albuşurile de gălbenuşuri și se bat bine cu furculiţa să se facă spumă.
Se bat bine gălbenuşurile cu uleiul apoi se amestecă finuţ cu albuşurile. Între timp, punem într-o crăticioara supa să fiarbă.
Adăugăm grișul peste gălbenuşuri, astfel încât să se facă o compoziţie nu prea tare, totuşi mai grosuţa. Când e gata compoziţia, trebuie şi supa să fie în clocot şi cu o lingură rupem găluştele în supă. Le lăsăm 8 minute să fiarbă pe o parte, apoi le întoarcem pe partea cealaltă încă opt minute. După ce au fiert, le lăsăm în supă destul de multă, să se odihnească măcar 10 minute, acoperite.
Vezi și: Cum faci cele mai pufoase găluște. Trucul secret folosit de gospodine
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News