Data publicării:

De ce să nu mănânci niciodată pâine la începutul mesei sau pe stomacul gol

Autor: Liana Ganea | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Iată de ce nu e bine să mănânci pâine înainte de masa propriu-zisă!

Nu există o regulă strictă care să interzică consumul de pâine la începutul mesei, dar sunt destule argumente pro și contra privind momentul în care ar trebui să mâncați pâinea în timpul unei mese. Iată câteva motive pentru care unii oameni preferă să evite să mănânce pâine la începutul mesei, potrivit First Post:

Pâinea satură mai repede

Consumul de pâine la începutul mesei poate duce la o senzație de sațietate mai rapidă, ceea ce ar putea să vă facă să mâncați mai puțin din felurile principale sau din alimentele cu mai multă valoare nutritivă.

Valorile glicemice sunt afectate

Pâinea, în special cea albă, are un indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă că poate determina creșteri rapide ale nivelului de zahăr din sânge. Consumul de pâine înainte de alte alimente poate duce la fluctuații ale glicemiei, ceea ce nu este recomandat pentru persoanele cu diabet sau pentru menținerea unei echilibrări a nivelului de zahăr din sânge.

Pâinea poate concura cu alte alimente nutritive

Dacă mâncați pâine înainte de a începe masa, este posibil să nu vă rămână suficient spațiu sau poftă pentru alimentele bogate în nutrienți, cum ar fi legumele, proteinele slabe și sursele de grăsimi sănătoase.

Totuși, este important să rețineți că acest lucru nu este o regulă general valabilă pentru toată lumea. Fiecare persoană are preferințe și necesități dietetice diferite, iar pâinea poate fi parte a unei diete echilibrate. Important este să fiți conștienți de modul în care vă afectează alegerile alimentare și să vă adaptați obiceiurile alimentare în consecință pentru a vă asigura că primiți nutrienții necesari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel