Data actualizării:
Data publicării:

De ce să nu-i dai pisicii să bea lapte

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Pisicile adoră laptele. Apare şi-n desenele animate, nu? Ei bine... nu. Poate că le place gustul, dar nu e bine să le hrănim cu lapte de vacă, cu atât mai puţin de oaie sau de capră. Doar laptele matern în primele luni de viaţă sau formulele praf din farmaciile veterinare sunt recomandate.

Deși mulţi asociază pisicile cu bolul de lapte din desenele cu Tom şi Jerry, în realitate nu e indicat deloc să ne hrănim micuţele feline cu lapte, nici din comerţ, nici de la vreo fermă, oricât ar fi de bio. Experţii de la Hills Pet Nutrition ne spun de ce nu e bine să dăm pisicilor lapte:

Intoleranța la lactoză

Multe pisici dezvoltă intoleranță la lactoză pe măsură ce cresc. Lactoza este zahărul prezent în lapte și în produsele lactate. Pisicile care devin intolerante la lactoză nu pot digera lactoza corect, ceea ce poate duce la probleme digestive.

Probleme digestive

Laptele poate provoca tulburări digestive la pisici, inclusiv diaree, vărsături și disconfort abdominal. Sistemul digestiv al pisicilor este diferit de cel al oamenilor și nu este "echipat" pentru a digera laptele în mod eficient.

Dezechilibru nutrițional

Pisicile au nevoi nutriționale specifice și complete. Laptele nu furnizează toţi nutrienții esențiali de care au nevoie pisicile și poate duce la o dietă dezechilibrată.

Creșterea în greutate

Laptele conține calorii și grăsimi, iar consumul excesiv de lapte poate contribui la creșterea în greutate a pisicii. Problemele de greutate pot duce la complicații de sănătate, cum ar fi diabetul și problemele articulare.

Dacă obișnuiești să hrănești pisica cu lapte, trebuie să ştii că aceasta poate dezvolta preferința pentru lapte în locul hranei adecvate pentru pisici. 

Dacă dorești să oferi o alternativă la apă pentru pisica ta, cel mai bine este să furnizezi apă proaspătă și curată într-un recipient separat. Dacă îți este teamă că pisica ta nu bea suficientă apă, poți discuta cu medicul veterinar pentru recomandări. Înlocuirea laptelui cu opțiuni speciale de apă sau hrănirea cu mâncare specială pentru pisici sunt modalități mai sigure de a asigura sănătatea pisicii tale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel