De ce să nu-i dai apă de la robinet câinelui tău
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Apa de la robinet nu pare a fi cea mai bună alegere pentru patrupedul tău. 

Hidratarea animalelor de companie este importantă, dar la fel de importantă este și calitatea apei. Un expert în tratarea apei avertizează că apa de la robinet v-ar putea chiar îmbolnăvi prietenul blănos. 

Gene Fitzgerald, expert în tratarea apei la domiciliu, a explicat că, dacă locuiți într-o zonă cu un anumit tip de apă, s-ar putea ca acest aspect să dăuneze prietenilor blănoși.

Fitzgerald a declarat pentru The Mirror: ”Marea Britanie este cunoscută pentru că are cea mai bună apă de la robinet din lume. (...) Totuși, există riscul să vă otrăviți animalele de companie.”

Acest aspect depinde de zona în care locuiești, pentru că sunt condiții în care apa de la robinet poate fi bună. Expertul citat a mai precizat: ”În majoritatea locurilor, apa de la robinet este perfectă de băut atât pentru oameni, cât și pentru animale. Dar dacă locuiți într-o zonă cu apă dură, s-ar putea să vă îmbolnăvească animalele de companie. Apa tare conține niveluri ridicate de calciu și/sau magneziu. Pentru animalele de companie, acest lucru poate fi dăunător”.

Dacă un animal de companie consumă apă extrem de dură, cu un conținut mineral mai mare decât de obicei, pentru o perioadă lungă de timp, poate duce la probleme grave de sănătate. ”Dacă un câine bea prea multă apă dură pentru o perioadă prea lungă, de exemplu, poate dezvolta afecțiuni precum infecții ale tractului urinar și/sau vezicii urinare, cistita, obstrucție urinară, cristalurie și formare de pietre”, a explicat Fitzgerald.

Ea a adăugat: ”Apa tare poate provoca, de asemenea, iritații și uscăciune a pielii, probleme digestive și probleme dentare la animalele de companie, care pot fi periculoase pentru ei și costisitoare pentru tine”.

Dacă locuiți într-o zonă cu apă dură, Fitzgerald a împărtășit câteva sfaturi, considerând o soluție excelentă de filtrare osmoza inversă. 

”Înlăturând substanțele dăunătoare din apa dură, vă mențineți animalul de companie sănătos și, de asemenea, îmbunătățiți sănătatea plantelor și durata de viață a aparatelor dumneavoastră” mai spune Gene Fitzgerald. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel