Data actualizării:
Data publicării:

De ce să mâncăm struguri românești. Vlad Ciurea, despre beneficiile lor: ”Este foarte interesant fenomenul”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
FOTO: Freepik @azerbaijan_stocke
FOTO: Freepik @azerbaijan_stocke
Resveratrolul, elementul inedit care îmbunătățește calitatea vieții. Neurochirurgul Vlad Ciurea recomandă consumul de struguri românești, una dintre sursele acestui antioxidant important.

”Bem sau nu bem? Da. Creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac.

Vinul roșu are o substanță - resveratrol - care îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase”, a declarat neurochirurgul Vlad Ciurea la IThink de la Antena 3 CNN.

întrebat în ce alte produse se mai găsește resveratrolul, având în vedere că nu toată lumea poate consuma vin roșu, celebrul medic a precizat că există un tip de strugure, de care ne bucuram în copilărie, și care poate fi consumat fără probleme.

”În acel strugure pe care îl aveam în copilărie și îi spuneam Hamburger. Este acel strugure închis la culoare și este vestit.

Căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulelor nervoase.

Acum am aflat, de la colegii oftalmologi, că îmbunătățesc și activitatea retinei, vasele de sânge retiniene se păstrează mult mai bine cu resveratrol. Este foarte interesant fenomenul”, a mai spus neurochirurgul.

Astfel, pe lângă beneficiile date sistemului cerebral, dar și celui cardiac, resveratrolul ajută la scăderea colesterolului ”rău” și creșterea colesterolului ”bun”, la protejarea sistemului osos, în întărirea sistemului imunitar, având proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.

De asemenea, resveratrolul protejează sănătatea ficatului, prin reducerea depozitelor de grăsimi, ceea ce previne apariția steatozei hepatice, reglează nivelul insulinei din sânge, cu impact asupra controlului greutății, dar și efecte anticancerigene.

Alte surse naturale de resveratrol

Resveratrolul se mai găsește și în alte surse ușor accesibile fiecăruia dintre noi, adică în: alune, fistic, soia, afine, merișoare, dude, rodii (acestea au un conținut ridicat de antioxidanți), ciocolată neagră, care este bună și pentru inducerea stării de bine.

Citește și: Usturoiul, panaceul universal. Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre beneficiile majore: "Cel românesc e mult mai sănătos"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel