De ce să mănânci orez la micul dejun
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce să mănânci orez la micul dejun / Foto: Pixabay
De ce să mănânci orez la micul dejun / Foto: Pixabay
Află în articol ce este bine să mănânci orez dimineața.

Consumul de orez la micul dejun poate fi alegerea corectă pentru a-ți începe ziua. Iată de ce este bine să mănânci orez dimineața.

Mulți oameni cred că prima lor masă a zilei este cea mai consistentă. Și ce poate fi mai consistent decât să mănânci dimineața orez cu niște legume sau ouă? Dacă vă îndreptați spre unele state din nord-estul Indiei, veți găsi localnici care își încep ziua cu orez. Chiar și în unele țări precum Japonia, orezul ajunge întotdeauna pe masa de dimineață. Îi menține sătui ore întregi, dar și plini de energie. Cu toate acestea, avem o întrebare în minte: orezul este o idee bună pentru micul dejun sau nu?

HealthShots a vorbit cu Neha Pathania, dietetician,  pentru a afla dacă consumul de orez dimineața este sănătos sau nu.

Orezul este o sursă bună de energie


Mulți oameni simt că nu au mâncat bine dacă sar peste orez. Pathania spune că nu trebuie să vă fie frică să consumați orez în fiecare zi. Conține o mulțime de carbohidrați, deci este o sursă bună de energie. Orezul este un fel de mâncare hrănitor atunci când este consumat cu legume precum mazăre, fasole, morcovi, spanac și dovleac. Orezul de orice culoare are nutrienți și are o cantitate considerabilă de acid folic (beneficii ale orezului roșu). Pe scurt, orezul este un aliment sănătos și bogat în nutrienți.

În ce moment al zilei este cel mai bine să mănânci orez?


Expertul spune că cea mai mare parte a consumului zilnic de carbohidrați ar trebui făcută în prima parte a zilei. Acesta este momentul în care corpul tău este mai activ și necesită mai multă energie. Pentru cei care încearcă să-și controleze greutatea sau care au diabet, consumul de orez dimineața poate fi util în prevenirea creșterii glicemiei (simptome ale creșterii nivelului de zahăr din sânge).

Dar Pathania spune că orezul ar trebui consumat cu moderație și ca parte a unei mese echilibrate. Doar atunci poate fi o componentă a unei diete hrănitoare. Totuși, este cel mai bine este să nu mai mâncați orez la cină. La urma urmei, nu vrei să te simți greoi chiar înainte de a dormi.

Rețete cu orez pentru micul dejun


1. Orez prajit cu usturoi și ou


Este un fel de mâncare rapid și aromat pentru a combate foamea. Oferă numeroase avantaje pentru sănătate, în primul rând datorită unei substanțe numite alicină, care este derivată din usturoi. Felul de mâncare, în ansamblu, are un conținut scăzut de calorii și bogat în nutrienți. Usturoiul, care are proprietăți antibiotice, este cunoscut că întărește sistemul imunitar, reduce hipertensiunea arterială. Oul, pe de altă parte, este o sursă bună de proteine ​​și conține, de asemenea, grăsimi nesaturate sănătoase pentru inimă.

2. Zafrani pulao


Acest fel de mâncare este pregătit folosind orez basmati, nuci, șofran, lapte și smântână. Sună delicios și are și multe fibre. Cu siguranță vă poate ajuta să rămâneți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp.

3. Basanti pulao

Este bun pentru o digestie sănătoasă. Are, de asemenea, nuci caju și stafide. Nucile caju sunt sărace în zahăr și bogate în fibre. De asemenea, sunt o sursă bună de cupru și magneziu, care sunt esențiale pentru producerea de energie, sănătatea creierului și imunitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel