De ce să mănânci o mână de alune pe stomacul gol. Beneficii extraordinare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Primul lucru pe care ar trebui să-l faci când te trezești este să mănânci o mână de alune, iar asta va avea un efect benefic asupra organismului tău.

Sunt sănătoase pentru stomac

Stomacul este cel mai important organ din corpul nostru, iar în zilele noastre mulţi tineri suferă de boli ale tractului gastro-intestinal. Dacă nu doriţi să aveţi probleme cu stomacul, mâncaţi o mână de alune în fiecare dimineaţă. Acest fapt va ajuta la atenuarea senzaţiei de disconfort în stomac. Alunele pot proteja mucoasa acestuia şi pot ajuta la peristaltismul intestinelor. În plus, consumul de alune dimineaţa pe stomacul gol va hidrata intestinele, le va proteja, la fel va proteja şi stomacul, va reduce povara asupra corpului şi vă va face mai energici pe tot parcursul zilei, scrie Rador, citând actualno.com.

Creşte numărul de trombocite

Dacă numărul de trombocite din sânge este prea scăzut, asta poate duce la anemie şi, în cazuri severe, la leucemie. Aşadar puteţi mânca câteva alune dimineaţa pe stomacul gol pentru a vă creşte numărul de trombocite.

Hrăneşte sângele

Alunele mai au un alt beneficiu puternic pentru sănătate - pot hrăni sângele, ceea ce este deosebit de benefic în special pentru femei, înainte şi după menstruaţie. Consumul de alune, dimineaţa, pe stomacul gol, ajută la umplerea vaselor de sânge şi pentru femeile din zilele noastre este cel mai hrănitor produs. Deşi alunele sunt foarte benefice, unii oameni - precum cei cu tumori şi tendinţa de a face hematoame - ar trebui să încerce să le consume cât mai puţin posibil, deoarece alunele au efect hemostatic. Dacă sunt consumate pentru o perioadă lungă de timp, pot duce la înfundarea vaselor de sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel