Data publicării:

De ce să legi un elastic de lingura cu care mesteci în mâncare. Te ajută mai mult decât ai fi crezut

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Acest truc este mai util decât ai fi crezut. Deși, la prima vedere, poate părea o prostie, ei bine, nu este deloc așa. Cum te ajută.

Pentru ca pastele şi orezul să nu se lipească, adaugă în apa de fierbere câteva picături de oţet.

Ca să nu crape prăjiturile cu brânză (tarte, cheesecake), pune sub tava de copt un vas cu apă. Aburul degajat în timpul coacerii va împiedica uscarea lor şi, deci, crăparea.

De asemenea, după ce ai stins cuptorul, mai lasă-le o oră înăuntru, ca să nu se răcească brusc.

Vezi și: De ce să pui smântână în cafea. Rezultatul este fabulos!

De ce să legi un elastic de lingura cu care mesteci în mâncare

Pentru ca aluaturile de patiserie să fie fragede, foloseşte ingrediente reci (făina, untul, ouăle). Le poţi pune la frigider înainte. După ce ai făcut aluatul, mai lasă-l 30 de minute la rece.

Atunci când laşi o lingură pe marginea vaselor de gătit, este posibil ca aceasta să se încingă mult prea tare şi să te arzi atunci când încerci să o foloseşti. Pentru a evita această situaţie, leagă un elastic de plastic în jurul mânerului. Astfel, acea zonă nu se va încinge şi vei putea ţine lingura de acolo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel