De ce s-a stins Tina Turner. Cauza morții, dezvăluită de reprezentanții legendarei artiste
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce s-a stins Tina Turner. Cauza morții, dezvăluită de reprezentanții legendarei artiste / Foto: Agerpres
De ce s-a stins Tina Turner. Cauza morții, dezvăluită de reprezentanții legendarei artiste / Foto: Agerpres
Cauza morții cântăreței Tina Turner a fost dezvăluită de reprezentanții legendarei artiste.

Tina Turner a murit din cauze naturale la domiciliul ei din Elveția, au confirmat reprezentanții legendarei artiste pentru Daily Mail.

Tina Tuner s-a stins din viață miercuri (24 mai), în locuința sa din Küsnach, de lângă Zurich (Elveția), în urma unei boli lungi, nespecificate. Ea s-a luptat anterior cu cancer intestinal și a suferit de hipertensiune arterială timp de peste patru decenii.

Astfel, reprezentanții ei au confirmat că Regina Rock 'n' Roll-ului a murit din cauze naturale. Ei au anunțat vestea tristă a morții cântăreței pe 24 mai, spunând: "Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat".

VEZI ȘI: Tina Turner a murit - Video

După anunțul decesului, memoriile Tinei Turner au intrat din nou în atenția presei. Cântăreața recunoscuse anterior că a luat în considerare sinuciderea asistată în 2016, înainte ca soțul ei Erwin Bach să-i doneze rinichiul. Ea a dezvăluit în memoriile sale că s-a înscris într-o organizație de sinucidere asistată în timp ce se pregătea mental pentru posibilitatea de a muri.

Ce probleme de sănătate a avut Tina Tuner



Turner descoperise că hipertensiunea arterială necontrolată îi accelerase afectarea rinichilor și dacă corpul ei avea să cedeze, ea avea să fie pregătită cu ideea morții. Soțul ei i-a donat un rinichi în 2017.

Moartea tragică a Tinei Turner a fost anunțată pe 24 mai, trimițând unde de șoc în întreaga lume, dar cauza morții ei era necunoscută anterior. Turner a fost diagnosticată pentru prima dată cu hipertensiune arterială în 1978, iar în 2016 și-a început lupta cu cancerul intestinal. În același timp, rinichii i-au cedat, ceea ce a dus la o operație de transplant în 2017.

Pe 9 aprilie 2023, în ceea ce se crede a fi ultimele ei remarci publice, ea a spus pentru The Guardian cum spera că lumea își va aminti de ea și că acum nu se teme de moarte.

Tina Tuner, despre cum ar vrea ca lumea să-și amintească de ea

"Cum ai vrea să își amintească lumea de tine?", au întrebat-o jurnaliștii.

"Ca pe regina rock-n-roll-ului. Ca pe o femeie care le-a arătat altor femei că este în regulă să lupți pentru succes în propriile lor condiții",a  spus artista.

Întrebată dacă o sperie faptul dacă îmbătrânește, ea a răspuns: "Nicidecum. Aceasta este aventura plină a vieții și îmbrățișez și accept fiecare zi cu ceea ce aduce ea".

Născută Anna-Mae Bullock în 1939, în Brownsville, Tennessee, Turner a depășit o copilărie tulbure și o căsnicie abuzivă până a devenit o senzație muzicală și o interpretă legendară.

O căsnicie abuzivă



La începuturile ei, pe vremea când avea 20 de ani, ea și-a găsit faima cu Ike and Tina Turner Revue, un act live cu fostul ei soț. În spatele succesului și fericirii conjugale redate în fața publicului, ea a îndurat abuzuri brutale pe tot parcursul căsătoriei. Cei doi au divorțat în 1978.

Turner, hotărâtă să reușească de un singură și cu patru fii de crescut, a uimit fanii și mass-media vorbind public despre abuz.

"Am vrut să-i opresc pe oameni să creadă că Ike și Tina sunt atât de pozitivi, că eram o echipă atât de grozavă", a explicat Turner într-un documentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel