De ce pisicile dorm atât de mult. Momentul în care ar trebui să te îngrijorezi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce pisicile dorm atât de mult. Momentul în care ar trebui să te îngrijorezi / Foto: Pixabay, de Alexander Fox
De ce pisicile dorm atât de mult. Momentul în care ar trebui să te îngrijorezi / Foto: Pixabay, de Alexander Fox
Află în articol de ce pisicile dorm atât de mult.

Pisicile sunt cunoscute pentru dragostea lor pentru somn, ceea ce de multe ori provoacă anxietate în rândul stăpânilor. Dar, după cum spun experții, nu ar trebui să vă faceți griji decât în anumite situații. 

Pisicile domestice au o viață minunată. Nu trebuie să-și facă griji în găsirea hranei, primesc atenție, dragoste. Dorm mult și uneori chiar prea mult, scrie Azertag.

Dar pisicile chiar au nevoie de atât de mult somn? Și nu este dăunător? Cercetătorii au prezentat 7 motive pentru care pisicile pot dormi mult. Unul dintre motivele pentru care prietenul tău blănos doarme mult ziua poate fi faptul că vânează noaptea șoareci imaginari.

Pisicile antice erau în mare parte nocturne. Cu toate acestea, cele mai multe pisici domesticite au același program ca și oamenii, dormind cea mai mare parte a nopții și comunicând cu noi în timpul zilei. Dar este, de asemenea, posibil ca animalul tău de companie să adere la rădăcinile sale străvechi, să se comporte ca un prădător noaptea și să doarmă ziua.

Economie de energie

Pisicile sunt animale de pradă. La fel ca mulți prădători, ele își păstrează energia odihnindu-se sau dormind și o stochează pentru momentele în care vor vâna cel mai mult. Deci, în acest caz, nu trebuie să vă faceți griji.

Să se ascundă și să fie mai puțin activă, este un comportament tipic pentru o pisică atunci când este speriată sau stresată. Dacă pisica ta evită membrii familiei, se ascunde în timpul furtunilor sau manifestă anxietate când nu ești acasă, ea poate fi stresată. Ca rezultat, mai mult somn poate fi un mijloc de a depăși această stare. În acest caz, cel mai bine este să consultați un medic veterinar.

Pisicile se pot plictisi

Când pisicile nu au ce face și nimeni nu le distrează, pot merge la culcare de plictiseală. Oferă-ți pisicii trei tipuri diferite de jucării pe zi. Urmărește cu ce se joacă cel mai mult și apoi cumpără acele tipuri de jucării în diferite stiluri sau culori.

Felinele dorm mult și sunt mai puțin active atunci când sunt bolnave sau nu se simt bine. Dacă pisica dumneavoastră își petrece cea mai mare parte a timpului sub pat sau sus, într-un copac pentru pisici, este posibil să sufere de durere sau să se simtă inconfortabil.

Câte ore pe zi trebuie să doarmă o pisică

Dacă animalul tău de companie este supraponderal, este posibil să nu se poată mișca prea mult, așa că preferă somnul și odihna. Obezitatea la pisici este o problemă serioasă care poate duce la boli endocrine care necesită tratament pe tot parcursul vieții.

Somnul adecvat este important pentru sistemul imunitar și sănătatea generală. Și pisicile par să știe asta foarte bine. Este posibil ca pisica ta să nu doarmă prea mult, doar că tu dormi prea puțin.

A dormi până la 20 de ore pe zi este normal și chiar benefic pentru animalul tău de companie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel