De ce nu răspunde DSP la telefon. Arafat: Știu ce am semnat!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Raed Arafat a explicat de ce nu răspunde DSP la telefon, după mai multe cazuri semnalate de oameni. 

"Noi, în ultima perioadă, le-am detaşat personal. Sute de persoane, numai în ultimele patru zile, începând cu data de 27 iulie. Sute de persoane de la şcoli, medici şcolari, asistenţi şcolari. Mie mi-au venit şi am semnat toate aceste ordine.

"Aici deja devine rolul directorului DSP"

Într-adevăr, la Bucureşti, am văzut această problemă. Acolo, am înţeles că medicii şcolari vor intra din data de 3 august. Ordinul de detaşare este din 28 iulie. Toate astea au fost planificate şi s-au făcut pe perioada stării de urgenţă. (...) Noi detaşăm. Nu are cum ministrul să meargă să vadă cum sunt folosite aceste persoane. Aici deja devine rolul directorului DSP să managerieze resursa umană care i s-a dat. Într-un oraş, când ai detaşat oamenii la DSP, trebuie să îi folosească, trebuie să spună: "tu, la telefon; tu, la anchetă. Obligatoriu! Trebuie întărită relaţia DSP - Centrul Judeţean de Comandă, să fie două persoane acolo să stea să lucreze.

Câte persoane au fost detașate la DSP

Cu detaşarea personalului care s-a făcut, nu ar trebui să vină un DSP să spună că nu are cine să răspundă la telefon pentru că ştiu ce am semnat. Am semnat detaşări de la medicina şcolară către DSP-uri. Cel mai mic număr de persoane pe care l-a primit un judeţ a fost de 7-8. Sunt judeţe care au primit 70-80 de persoane. Bucureştiul a primit 90 de persoane", a spus Raed Arafat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel