De ce nu este bine să te gândești la bani când interacționezi cu alții
Relaţiile interpersonale au de suferit atunci când doar și pentru un singur moment gândurile subiecților se îndreaptă spre bani, este rezultatul unor recente studii.
Potrivit descoperă.ro, persoanele expuse unor factori ce le amintesc de bani poate afecta modul în care se comportăm în mediul social, împiedicându-le să se implice în relaţiile cu ceilalţi.
Nicole Mead, profesor la Şcoala de Management din Rotterdam, într-un experiment care a avut drept scop studiul impactului pe care îl au banii asupra relaţiilor sociale, a organizat un grup de subiecți pe echipe, rugându-i completeze un chestionar în timp ce unul dintre ei era expus la o situaţie ce îi determina să se gândească la bani, cum ar fi suprafața pe care se completa formularul acoperită de un poster ce ilustra bancnote de dolari.
Potrivit rezultatelor, indivizii care au fost expuşi la factori ce le aminteau de bani aveau tendinţa de a-l percepe pe celălalt drept un individ mai puţin plăcut.
„Nu credem că banii îi fac pe oameni să respingă relaţiile cu ceilalţi, în general, ci doar că îi determină să îşi dorească relaţii foarte specifice. Nu este o dorinţă de a fi răutăcios faţă de alţi oameni, ci o preferinţă de a realiza acţiuni tranzacţionale şi nu legături sociale”, a explicat Mead.
O opinie similară a avut și Nathan DeWall, profesor de psihologie la Universitatea Kentucky, din Lexington: „Atunci când îi faci pe oameni să se gândească la bani, ei abordează interacţiunile sociale într-un mod diferit faţă de cum ar face-o în mod normal”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News