De ce nu e bine să îi pui copilului două nume de botez. Ce spun preoții: Balast scriptologic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Preoții spun că nu este bine să-ți botezi copilul cu două nume. Motivul?

Preoții sunt de părere că fiecare om trebuie să aibă un singur nume de botez, pentru a marca unicitatea fiecărei persoane în parte. Atunci când o persoană poartă mai multe nume, aceasta nu știe exact cu care dintre ele să se identifice și ajunge să fie prinsă între două unități valorice diferite. Chiar dacă un copil are mai multe nume, niciodată nu le va folosi pe toate.

Preotul însemnează pruncul cu semnul Sfintei Cruci pe frunte, pe gură şi în dreptul inimii. După această însemnare, părintele rosteşte rugăciunea specială, în urma căreia pruncului i se pune numele. Acesta este numele cu care pruncul se va identifica şi se va numi toată viaţa, cât şi numele cu care el se va prezenta la Dreapta Judecată.

"A existat şi mai persista încă practica de a pune două sau mai multe nume copiilor, ceea ce este complet neindicat şi incomod, pentru că, în realitate, aceştia sunt chemaţi cu un singur nume de către cei din jur, iar uneori cu un diminutiv care le anulează pe toate celelalte, care rămân doar un balast scriptologic", spune părintele Profesor Nicolae Necula, fost decan al Facultăţii de Teologie din Bucureşti şi profesor de Liturgică, citat de crestinortodox.ro.

Vezi și: Părintele Necula, relații: Cea mai mare greşeală a femeii. Cu riscul de a supăra comentatorii încinşi...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel