De ce merge Buzdugan, în vacanță, doar în Grecia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
De mai bine de un deceniu, Daniel Buzdugan, vedeta Radio Zu, își petrece vacanța în Grecia.

L-am întrebat de ce alege să meargă atât de des în Creta, Grecia, și ce ar trebui noi, românii, să învățăm de la eleni.

Care este mesajul tău pentru lumea de astăzi, care tinde să își ascundă, să își renege originile?

'Este foarte important să nu ne tăiem rădăcinile! De ce? Pentru că, în momentul în care ți-ai tăiat rădăcinile, nu te mai alimentezi cu toată energia și vibrația pe care poporul acesta (n.red. român) o are din moși-strămoși.', a declarat Daniel Buzdugan.

De ce mergi atât de des în Grecia, mai precis în Creta? De ce alegi această destinație și nu alta?

'Toată lumea mă întreabă Ce e cu tine de te duci în fiecare an în Grecia, în Creta?! Te duci acolo de 11 ani! Merg pentru oameni. Peisaje frumoase sunt și în Italia, Franța, alte țări, deoarece peste tot în lume este casa Lui Dumnezeu, iar El a făcut o casă frumoasă. Însă diferența o fac oamenii! Mă duc în Grecia fiiindcă oamenii de acolo nu au uitat cine sunt, de unde vin și au o legătură strânsă cu bunicii lor și cu biserica. Te identifici ca fiind acasă.', a spus Daniel Buzdugan.

'Am observat că oamenii știu să se bucure. Știu să se raporteze și să aibă respect față de experiența strămoșilor, a vârstnicilor, care acolo sunt puși în capul mesei. La noi, vârstnicii sunt lăsați cam la o parte, pe sistemul 'Lasă mamaie, lasă tataie că nu știi tu cum e cu Facebook, Instagram și toată tehnologia'.  De parcă asta, tehnologia, ar însemna viața noastră reală, adevărată.', a subliniat Buzdugan.

'Și nu îmi e rușine să îmi afișez originile, credința! Mi se pare o normalitate ceea ce fac, nu consider că este ceva ieșit din comun, extraordinar, așa cum spune multă lume. Este o atitudine normală a ceea ce suntem noi oamenii pe acest pământ, în această lume.', a concluzionat Daniel Buzdugan, pentru DC News.

Am experimentat anul acesta ceea ce spune Daniel Buzdugan despre Grecia, Creta! Da, are dreptate, m-am simțit și eu ca fiind acasă. Citiți aici articolul: Vacanță în Grecia în epoca noului coronavirus. Ce merită să vizitezi / galerie foto

Citește și Daniel Buzdugan, despre minunea de la biserica unde slujește Vasile Ioana. Darul de pe Muntele Athos, schimbător de vieți

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Cerșetorul de la megaimaj față cu baba lui Buzdugan din Corfu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel