Data publicării:

De ce iubești România? Gheorghe Cârciu: Vreau să arătăm că, deși suntem mulți departe de locurile noastre de naștere, trăim într-o singură Românie, de acasă și de peste hotare

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu
Gheorghe Cârciu, Secretar de Stat Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, a lansat un apel.

„Sunt milioane de motive pentru care iubim România. Dar care este al tău ca român de pretutindeni? Accesează platforma www.deceiubestiromania.ro și spune-ne „De ce iubești România" într-un comentariu, clip video sau poză. Vreau să arătăm că, deși suntem mulți departe de locurile noastre de naștere, trăim într-o singură Românie, de acasă și de peste hotare”, a zis Gheorghe Cârciu, Secretar de Stat Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Oamenii deja au transmis mesaje. Redăm o parte din ele:

„Iubesc România pentru bunicii mei, pentru Biserica la care am învățat să fac cruce, pentru chioșcul la care stăteam la rând la butelii, pentru discurile din casa părinților mei, pentru iarbă verde la care ieșeam cu vecinii, pentru munții care încă ne așteaptă, pentru apele care încă lăcrimează pentru a întoarce, pentru ca e locul din care am plecat, să mă întorc într-un an și am 20 și nu am reușit, pentru covrigăria de peste drum, pentru șlagărele românești, pentru Tele Enciclopedia, pentru Toma Caragiu, pentru Angela Similea, pentru Tudor Gheorghe… Pentru ca e ACASĂ !!!”,

„În România peisajele sunt variate și oamenii prietenoși. Fiecare reîntoarcere este de neuitat! Frumusețea locurilor cu încărcătură istorică de la noi este copleșitoare. De la castelele la satele tradiționale, fiecare colț ascunde o poveste fascinantă. Mâncarea tradițională românească este un adevărat deliciu pentru simțuri. O călătorie prin Carpați este cu adevărat o experiență de neuitat. Peisajele spectaculoase te lasă fără cuvinte! România are o bogăție de situri naturale unice. Parcurile naționale și rezervațiile sunt un paradis pe pământ. Folkul și tradițiile românești sunt deosebite. Doar aici ai ocazia să experimentezi autenticitatea culturii adevărate. Mănăstirile din România emană liniște și spiritualitate. Vizitele la aceste locuri sacre sunt momente de reflecție și contemplare”,

„În inima Europei, printre dealuri și câmpii întinse, se desfășoară o poveste de veacuri, o poveste în care fiecare colț de pământ poartă amprenta istoriei și a tradițiilor. Această țară, România, își deschide porțile către un peisaj variat, îmbinând armonios frumusețea naturală cu bogăția culturală.

România este și o țară a legendelor și miturilor, unde spiritele pădurilor și ale apelor se contopesc în povestiri transmise din generație în generație. Dracula, figura întunecată și misterioasă, păstrează fascinația asupra imaginației colective, adâncind umbrele mitologiei în peisajul cultural.

Cu o limbă română dulce și melodică, România vorbește despre identitate, unitate și rezistență. Prin ochii săi, privim o țară cu o varietate bogată de peisaje, oameni calzi și ospitalieri, cu o istorie plină de sacrificii și realizări”.

Persoanele care doresc să participe la campanie sunt invitate să înregistreze mesaje-text, fotografii sau clipuri video cu tema „De ce iubești România” pe site-ul campaniei, respectivdeceiubestiromania.ro/, până la data de 13 februarie 2024.

Românii de pretutindeni care doresc să publice mesaje-text, fotografii sau clipuri video trebuie să se înregistreze în cadrul platformei, ca participanți, pentru a putea primi aprecieri.

Pentru a participa la campanie, persoanele înscrise vor fi de acord cu: Regulamentul campaniei, formularul de prelucrare și stocare a datelor personale și a condițiilor pentru dreptul de autor și, totodată, își vor da acordul în vederea prezentării documentelor necesare pentru predarea tabletelor.

Din materialele încărcate de către participanți va fi facută câte o galerie, pentru fiecare categorie (mesaje-text, poze, video), care va putea fi distribuită de participanți pe platformele de social media.


Utilizatorii vor putea să aprecieze galeria (poză/comentariu/video) care le va plăcea cel mai mult.

Vedeți mai multe aici - https://deceiubestiromania.ro/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel