Data publicării:
De ce încărunţim. Vor mai albi oamenii în viitor?
Oamenii de știință cred că au descoperit mecanismul prin care părul devine cărunt şi, implicit, tratamente care ne-ar putea reda culoarea naturală a părului.
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, încărunţim. Însă nu toată lumea e încântată să poarte pe umeri un "cap de om înţelept." Din fericire, oamenii de știință au descoperit mecanismul prin care firul de păr își pierde pigmentul. Acesta, spun ei, este primul pas spre găsirea unui remediu.
Noul studiu sugerează că celulele stem se pot bloca pe măsură ce părul îmbătrânește și își pierd capacitatea de a se maturiza și de a menține culoarea părului. Anumite celule stem, care sunt capabile să se dezvolte în mai multe tipuri de celule diferite, au o capacitate unică de a face tranziția între compartimentele de creștere din foliculi. Odată cu înaintarea în vârstă, aceste celule își pierd capacitatea de a se mișca, ceea ce duce la apariția firelor de păr albe.
Potrivit The Guardian, cercetarea s-a axat pe celulele din pielea șoarecilor și care se găsesc și la oameni, numite celule stem melanocitare sau McSCs. Oamenii de știință, conduși de cercetători de la școala de medicină Grossman a Universității din New York, au sugerat că, dacă descoperirile lor se vor adeveri în cazul oamenilor, ar putea deschide drumul spre posibilitatea de a opri procesul de încărunțire sau de a-l face reversibil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News