De Ce e România în TOP la MORȚI. Scandalul REVINE. Dorobăț: "Da, foarte adevărat. Sunt CORECTE"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Medicul Carmen Dorobăț a vorbit despre motivul pentru care România se află în topul țărilor în care mortalitatea din cauza COVID-19 este extrem de ridicată. 

Oamenii de știință de la Berlin au venit cu vești bune în lupta cu COVID-19 și au anunțat că au făcut o descoperire ce ar putea ajuta bolnavii de COVID-19. Întrebată dacă este posibil ca asta să fie soluția perfectă, Carmen Dorobăț a declarat că:

"Da, este foarte adevărat că există această posibilitate, iar în alte boli infecțioase folosim imunoglobulina hiper-imună, deci o încărcare cu anticorpi specifică unei anumite boli, astfel încât se pot administra astfel de anticorpi specifici la persoanele care au o capacitate scăzută de apărare. Noi am folosit plasma hiperimună, într-adevăr, nu la câți pacienți ne-am fi dorit, am folosit-o cu rezultate bune în 3 din 5 cazuri", a declarat Carmen Dorobăț, în direct la B1 TV. 

Citește și: Pas URIAȘ în lupta COVID. Descoperire de ultim moment. Au făcut ANUNȚUL: "Se PRIND de el, reproduse ARTIFICIAL"

România, în top la mortalitatea din cauza COVID-19. Care e cauza?

De-a lungul pandemiei, scandalul numărului de morți de COVID-19 și al datelor zilnice a luat amploare. Medicul Carmen Dorobăț a vorbit astăzi despre acest subiect și despre corectitudinea datelo transmise.  

"Ca număr mare de infectări categoric este vorba de o ducere spre minimalizare a ceea ce înseamnă măsuri de protecție și vedem că există un curent în acest sens pe rețelele de socializare. Pe de altă parte, printre acești mulți infectați vin 5% care ajung în ATI și de aici și o mortalitate care este undeva peste 50% din cei care ajung la Terapie Intensivă. Este o mortalitate crescută la noi în țară prin faptul că avem reguli de raportare care, spun eu, sunt corecte în ceea ce privește cauza de deces în infecțiile cu COVID. În sensul că cei care decedează cu această infecție, chiar dacă au comorbidități, dar cauza directă de deces a fost determinată de infecție, sunt raportate ca decese determinate de această infecție", a completat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel