Data actualizării:
Data publicării:

De ce câinelui tău îi place să roadă oase. Iată care sunt motivele

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik
Câinii de orice rasă, vârstă și personalitate par să fie de acord cu un singur lucru: nu există nimic ca un os gustos! Deși știm cu toții cât de mult se bucură cațeții noștri de aceste recompense, motivele pentru iubesc oasele ar putea să nu fie atât de evidente. 

Relația dintre câini și oase datează din timpuri preistorice, când strămoșii câinilor, lupii, vânau pentru supraviețuire. Evoluția câinilor face ca anumite activități să fie plăcute, în special cele care sunt necesare supraviețuirii, potrivit Neuron. De aceea, procesul de mestecare a oaselor le dă câinilor la fel de multă fericire precum aroma delicioasă pe care o conțin.

Chiar dacă strămoșii caninilor mestecau multe tipuri de oase crude, ar trebui să-i oferi câinelui tău doar oase care sunt special create pentru câini - nu oferi niciodată un os de pui sau orice tip de os de la masă.

Asigurați-vă că îi oferiți oase care au o dimensiune adecvată pentru greutatea câinelui dumneavoastră și care sunt gătite corespunzător, pentru a preveni pericolele de sufocare.

După cum probabil ați experimentat, câinii mestecă mai mult decât oase, șosetele, pantofii și mobilierul sunt doar câteva articole pe care prietenii noștri patrupezi încearcă să le roadă. Acest instinct natural îi ajută pe câini să gestioneze situațiile stresante. 

Alege produse naturale de mestecat pentru câini

• Oferă nutrienți – Oasele de vită le oferă nutrienți cheie, cum ar fi calciul și fosforul, ambele ajută la dezvoltarea mușchilor și oaselor. Multe alte produse naturale de mestecat, inclusiv urechile de porc și urechile de vacă, sunt bogate în proteine, susțin sistemul imunitar, blana și pielea, conform PetMD .

• Promovați sănătatea dentară – Mestecatul ajută la curățarea dinților și îndepărtează placa bacteriană, acumularea de tartru și împrospătează respirația. Deși mestecatul nu ar trebui să înlocuiască periajul obișnuit, oasele și alte produse naturale de mestecat pot servi ca o modalitate eficientă și distractivă de a ajuta dinții să strălucească!

• Țineți câinii ocupați – Mestecatul e o perioadă lungă de timp, cum ar fi oasele, oferă o activitate distractivă care previne plictiseala.

Ce să-i oferi câinelui tău

  • Oase de vită
  • Batoane de mestecat din piele de vită
  • Tendoane de vită
  • Rulouri de piele de porc

 
Indiferent de ceea ce preferă câinele dumneavoastră, supravegheați întotdeauna sesiunile de mestecat și îndepărtați orice obiecte care sunt prea mici pentru a fi mestecate.

De la satisfacerea unui instinct vechi până la a rămâne fericit și ocupat, nu este de mirare de ce câinilor le plac oasele și alte produse naturale de mestecat, scrie cadetpet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel