De ce Băsescu spune "Românii pot fi mândri că nu stau cu mâna întinsă"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
traian basescu decenews
traian basescu decenews

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la finalul întrevederii cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, că România a ieșit din procedura de deficit bugetar datorită măsurilor extrem de dificile pe care el și Guvernul Boc și le-au asumat. A subliniat că acum românii "nu au nevoie să stea cu mâna întinsă nicăieri pentru a-şi plăti pensiile şi salariile. 

Președintele Traian Băsescu a susținut că a ținut să sublinieze "în discuţiile cu domnul preşedinte (Herman van Rompuy), succesul pe care l-a avut România în restabilirea echilibrelor macroeconomice". În plus, președintele a spus că a menționat "cu privire la deficitul bugetar că practic România îndeplineşte criteriile de ieşire din procedura de deficit excesiv". A adăugat că a subliniat "şi faptul că ne bucură că suntem una din primele ţări care reuşesc să iasă din procedura de deficit excesiv, dintre cele circa 20 de ţări care se află în această procedură", scrie Mediafax.

Românii, mândri. De ce? Că nu stau cu mâna întinsă

Președintele a menționat că a fost rezultatul unor măsuri dificile, chiar "extrem de dificile", pe care el și Guvernul Boc și le-au asumat în mai 2010. 

Acum președintele spune "dar le spun românilor astăzi că pot fi mândri că România a revenit din punct de vedere al credibilităţii acolo unde îi este locul, adică printre statele care cheltuiesc rezonabil şi nu au nevoie să stea cu mâna întinsă nicăieri pentru a-şi plăti pensiile şi salariile".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel