De ce au fost mai puţine cazuri de gripă în România de la startul pandemiei. Dr. Adrian Marinescu, două explicaţii
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 29 ian 2022, 17:40
WhatsApp
Fotografie creată de Polina Tankilevitch, de la Pexels
Fotografie creată de Polina Tankilevitch, de la Pexels
Dr. Adrian Marinescu, specialist în boli infecţioase la Institutul Matei Balş, a oferit două explicaţii pentru numărul mic de cazuri de gripă din România de la începutul pandemiei şi până acum. 

"Legat de gripă, aici sunt mai multe  lucruri de spus. 

În primul rând, cazurile de gripă sunt mai puţine şi e logic să fie aşa în momentul în care iei măsuri de prevenţie, de precauţie. Asta se referă la orice infecţie respiratorie, inclusiv gripă. 

În al doilea rând, sunt de acord că s-a testat mai puţin. Dacă vorbim de circuit non-covid, e clar că testarea în raport cu gripa s-a făcut la un nivel mai scăzut, cel puţin până în acest an. De acum testăm mai mult. Deci e clar că a fost subdiagnosticată gripa şi trebuie să avem în vedere asta şi în lunile care urmează. Asta pentru că sezonul de gripă este abia la început, şi s-ar putea să scăpăm de numărul mare de cazuri de SARS-COV2 şi să avem cazuri de gripă care poate duce la stadii severe", a declarat Adrian Marinescu la Antena 3. 

BILANȚ COVID, 29 ianuarie 2022: Peste 30.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 30.168 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.556 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.222 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 29 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.176.726 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 47.823 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.899.522 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 59.932 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 28.01.2022 (10:00) – 29.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 75 de decese (43 bărbați și 32 femei), dintre care 3 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, BistrițaNăsăud, Botoșani, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?