De ce aleg românii litoralul bulgăresc. Lecție de turism pentru România, pentru când nu va mai fi salvată de vouchere de vacanță
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Tot mai mulți români aleg Bulgaria. Stațiunile de pe litoralul bulgăresc sunt mai mult decât cunoscute turiștilor români. Ei sunt preferați de investitorii care și-au construit hoteluri de 4 sau 5 stele pe litoralul bulgăresc. În plus, Bulgaria nu-și închide porțile de la 1 septembrie, ci o lună mai târziu.

Senzația de gratuit și surprize nelimitate, la all inclusive

Românul, indiferent de nivelul de sărăcie din țara noastră, are putere de cumpărare când vine vorba de vacanțe, distracții, iubind extravaganțele. Dincolo de asta, la un calcul simplu, o vacanță în Bulgaria ajunge să fie mai ieftină decât una în România.

Majoritatea hotelurilor oferă pachete all inclusive, iar nouă, românilor, ne place mâncarea, dar și senzația de gratuitate.

(w670)

Plătim o singură dată și ne bucurăm de gratuitate o săptămână. Și cum hotelierii bulgari știu că s-ar putea să ne întoarcem și la anul și să recomandăm și altora, ne tratează cât mai bine și ne oferă condiții și atenții de nerefuzat. 

(w670)

Distracție ca-n România, dar plaje de necomparat

Bulgaria ne oferă de la mici atenții de bun-venit, la preparate delicioase și seri festive. Curățenia și condițiile nu pot fi contestate, fiind mult peste nivelul celor pe care le găsim într-o altă destinație favorită, Grecia. 

(w670)

(w670)

(w670)

Nici la capitolul distracție nu stă mai prost Bulgaria, aici falezele bulgărești asemănându-se mult cu cele românești.

(w670)

În ceea ce privește plaja, e un mare semn de întrebare. Avem aceeași mare, deși nu pare. Plajele sunt foarte curate. Pe nisipul auriu nu se găsesc nici scoici, nici pietre, nici alge și, deși Bulgaria e plină de români, nici gunoaie și nici chiștoace. Poate că respectăm mai mult ce-i al lor decât ce-i al nostru. 

(w670)

Poate-ți vor lipsi algele din Vamă sau gogoșile din Eforie... 

Plajele sunt superbe, mari și curate. În general, nu se aude muzica zgomotoasă și nu se vând gogoși sau porumb. Nu vei sta pe șezlong lipit de o persoană pe care n-o cunoști, pentru că sunt respectate distanțele de 1 metru. Nu te vei simți nici ca-n Vamă, nu te vei scufunda în alge înainte să intri în mare și nici nu te vei lovi de pietre mari la mal. 

(w670)

Bineînțeles că are și Bulgaria minusurile ei, dar prea puține și țin destul de mult de perspectiva și așteptările fiecăruia. Litoralul românesc, din păcate, are prea multe.

Sunt și destinații de vizitat. Sunt chiar agenții locale care organizează excursii de câteva ore spre diferite atracții turistice. 

Deci, de ce aleg românii Bulgaria? Pentru condiții, pentru mâncare, pentru curățenie și pentru tot ce-i oferă în plus față de România: respect.

Deschiderea către turiștii români și dorința continuă de îmbunătățire până la perfecțiune

În ceea ce privește cazarea, nu o să fac un secret din faptul că am fost cazată la Prestige Deluxe Aquapark Club, din Nisipurile de Aur, de acolo fiind și pozele, unde condițiile au fost excepționale. Am remarcat aici perfecționismul și dorința de a fi din ce în ce mai buni. Sunt deschiși la critici și le apreciază constructiv, luând măsuri imediate. Se îmbunătățesc continuu pentru turiști fără a majora prețurile și chiar fac oferte convenabile pentru buzunarul oricui. Mai mult, oferă respect. Din octombrie 2019 până-n iunie 2020, hotelul e în renovări, iar în această perioadă nu vor deschide, de dragul de a lua banii turiștilor, nici de Crăciun, nici de Revelion, nici de Paști, nici de 1 Mai. 

Au și ei problema noastră în schimb, a personalului. Dar angajează din Ucraina și Rusia, deocamdată nu și din Nepal. 

Între timp, litoral românesc e salvat de voucherele de vacanță. Hotelierii au profitat și au crescut prețurile. Oamenii cheltuie voucherele, pentru o vacanță, pentru că le primesc gratuit, de la stat. La un moment dat, voucherele de vacanță nu vor mai exista. Întrebarea e ce vor face hotelierii atunci cu prețurile aproape dublate? Le vor tăia brusc la jumătate? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel