Data publicării:
De ce a murit Edith Gonzalez. Salome, boală. Simptome cancer
Edith Gonzalez, cunoscuta actriță din telenovela Salome, a murit la 54 de ani. Avea cancer ovarian.
Edith Gonzalez, cunoscută pentru rolul din Salome, a murit. Avea cancer ovarian.
Dintre cazurile de cancer ginecologic - cele care afectează uterul, colul uterin și ovarele - cancerul ovarian are cea mai mare rată de decese. Din lipsă de timp, necunoaștere sau nepăsare, multe femei aleg să amâne vizita la un ginecolog, iar când o fac, poate fi deja prea târziu, scrie DC MEDICAL.
Cancerul ovarian este o boală silențioasă care distruge organismul feminin. Totuși, există unele simptome constante în timpul bolii, care nu ar mai trebui ignorate.
Simptomele bolii care a ucis-o pe Edith Gonzalez:
Balonare și flatulență
Este unul dintre primele semne de cancer. Nivelul variază: ar putea fi redus, aproape imperceptibil, însă unele femei nici nu pot să-și închidă pantalonii. Dacă experimentezi asta zilnic, mergi imediat la doctor.
Urinare frecventă
Dacă simți că trebuie să mergi mai des la baie, însă nu ți-ai crescut aportul de fluide, trebuie să-i faci o vizită medicului. Acesta trebuie să examineze tractul urinar și organele genitale.
Pentru a depista la timp orice formă de boală este necesar ca periodic să mergi la medic, mai ales în cazul în care în istoricul familial au existat probleme de acest gen.
Dureri abdominale
Printre cele mai frecvente semnale de avertizare pe care organismul ți le poate transmite cu privie la cancerul ovarian sunt prezența durerilor în partea inferioară a abdomenului, durerile lombare.
Scăderea în greutate
Dacă observi că ai dat jos câteva kilograme fără să știi de ce sau obții senzația de sațietate foarte repede ori nu prea mai ai poftă de mâncare, pe lângă toate aceste aspecte observi schimbări menstruale și modificări ale scaunului mai ales costipație sau dureri la urinare, nu mai sta pe gânduri și mergi la medic.
Statistici din România despre cancerul ovarian, boala de care suferea Edith Gonzalez
Cancerul ovarian, depistat din timp, poate avea o rată de supraviețuire de până la 93%. În România, însă, una dintre probleme e diagnosticarea târzie.
Cancerul ovarian a fost tema unei conferințe organizate miercuri, 8 mai, la Cluj, de către Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) în parteneriat cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță" din Cluj (IOCN). Data nu a fost aleasă întâmplător întrucât pe 8 mai se marchează Ziua Internațională de Luptă împotriva Cancerului Ovarian.
VEZI ȘI: Edith Gonzalez a murit. Salome trăiește - video. Imagini de când a venit în România
„În România, una dintre problemele principale care duc la depistarea tardivă a cancerului ovarian este teama de diagnostic. Majoritatea femeilor evită să meargă la medic atunci când apar primele simptome din cauza fricii unui diagnostic oncologic. De aceea, ne propunem să le ajutăm pe românce să înțeleagă că, depistat la timp, cancerul ovarian poate fi ținut sub control. Vrem să le dăm femeilor speranță de viață", a declarat Cezar Irimia, președintele FABC, în conferința de la Cluj.
CITIȚI EXPLICAȚIILE PE DC MEDICAL.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News