De ce a murit Brigitta, designer din Cluj, la 29 ani. CONTROVERSA ZILEI și donarea de organe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Brigitta
Brigitta
Brigitta, designer din Cluj, a murit la vârsta de 29 ani.

Anti-vacciniștii au sărit imediat cu întrebarea: ”Era vaccinată?!”, ”De-asta ne vaccinăm? Să ne ia organele?” Cam atât îi duce mintea pe anti-vaccinști după ce părinţii tinerei au găsit puterea de a ajuta alte de familii. Ei au făcut un gest fabulos: au fost de acord cu donarea de organe – (ficat, rinichi, cord, plămâni) și țesuturi osoase, conform Autorităţii Națională pentru Transplant. Datorită fetei, mai multe vieți au fost salvate. Agenția Națională de Transplant mulțumește tuturor celor care au înțeles că transplantul este o chirurgie de înaltă performanță care salvează vieți. DA pentru VIAȚĂ!

Brigitta a murit din cauza unui anevrism cerebral, după cum a transmis și mama ei. Anti-vacciniștii au umplut Internetul cu: ”a murit de la vaccin, vor să ne fure organele”.

Să explicăm, pas cu pas, ce este anevrismul cerebral:

Anevrismul cerebral este o dilataţie anormală ale arterelor cerebrale ce se dezvoltă ca urmare a unor puncte slabe în peretele arterial.

Nu se cunosc cu exactitate cauzele care stau la baza apariției anevrismului cerebral, dar există anumiți factori de risc ce pot contribui la apariția acestei afecțiuni. O persoană poate moșteni genetic tendința de a dezvolta anevrismul cerebral din cauza unor boli precum cele ale țesutului conjunctiv, boala rinichiului polichistic sau a malformațiilor arterio-venoase intracraniene. De asemenea, hipertensiunea arterială, tumorile, infecțiile,  fumatul sau bolile sistemului vascular favorizează apariția unui anevrism cerebral.

Femeile sunt mai predispuse la această afecțiune decât bărbații. Există studii ce speculează că și medicamentele contraceptive cresc riscul apariției bolii. Totodată, se consideră că exercițiile fizice intense, hiperexcitația, episoadele acute de stres sau furie, emoțiile puternice, consumul excesiv de cafea ori sucuri acidulate și greutatea la defecație cauzată de constipație pot favoriza apariția anevrismului cerebral, după cum explică Dr. Rareș Nechifor.

După cum ați citit, sunt foarte multe cauze care duc la anevrism cerebral, niciuna având legătură cu vaccinarea.

Oamenii, indiferent de vârstă, fie că au 1 an, fie că au 29 de ani, fie că au 80 de ani, mor, fie că este pandemie, fie că nu este

În România, zilnic, mor, în medie, între 700 și 750 oameni, conform datelor oficiale. Într-un an, mor aproximativ 252.000 de români. Șansele ca, după vaccinare, în orice orizont de timp, să moară cineva din cauze naturale sunt destul de mari.

Șansa de a câștiga la Loto 6 din 49 este de una la 13 milioane. Comparativ, dacă ai 700 decese pe zi în România, șansele sunt mult mai ridicate să moară cineva din cauze naturale, în ziua vaccinării sau după vaccinare, decât să câștigi la Loto.

Așadar, la o săptămână după vaccinare, statistica ne învață că se poate întâmpla orice. Adică poți muri fie din cauze naturale, fie lovit de mașină, fie din orice alt motiv, dar fără a avea legătură cu vaccinul Covid-19. Este normal să moară oameni ”după vaccin”. Vaccinul nu ne face nemuritori. Nu e ca și când vaccinul Covid-19 - sau orice alt vaccin - va opri o mașină să intre în noi sau va opri să murim de cauza naturale. Statistica ne va arăta că vor mai fi decese la o săptămână ”după vaccin”, nu ”din cauza vaccinului” pentru că numărul deceselor zilnice în România - cele 700 - 750 - nu pot fi oprite de nimic.

PS: Dragi anti-vacciniști, dacă tot vă este frică de donarea organelor, stați liniștiți că nu vă fură nimeni creierul. Nu se poate dona, dar oricum, nici nu prea ar avea nimeni ce să facă cu el. Doar pane...

Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel