De ce a cedat PNL ministere grele. Ipoteza lansată de Cristoiu: USR PLUS îşi va rupe gâtul
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ion Cristoiu
Ion Cristoiu
Ion Cristoiu a făcut o analiză după formarea noului Guvern.

„Am căutat să dezleg una dintre enigmele, dintre marile enigme ale formării noului Guvern:

Deşi a obţinut la scrutinul din 6 decembrie 2020 25% din voturi, PNL a cedat, la negocierile pentru formarea noului Guvern, majoritatea ministerelor grele aliaţilor USR PLUS şi UDMR. (...) Acestei întrebări – De ce a cedat PNL ministere precum cel al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, al Sănătăţii, dar mai ales Ministerul Justiţiei rămînînd cu ministere mai mult de imagine decît de bani, precum Muncii şi Protecţiei Sociale, Educaţiei, Culturii? – i s-a răspuns prin invocarea cedărilor făcute de Ludovic Orban pentru a parveni la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

(...)

Admiţînd că mă pot înşela, avansez următoarea ipoteză:

PNL a pus în mîinile USR PLUS Guvernarea României în perioada următoare socotind că:

1) USRPLUS îşi va rupe gîtul. Fie provocînd haos, răspunzînd în domeniile pe care le administrează pretenţiilor aberante ale propriului electorat, izolat de realităţi în Bula de pe Internet, fie încercînd să rezolve marile probleme ale domeniilor conduse, dar stîrnind nemulţumirea TeFeLiştilor.

2) PNL va rămîne în afara eroziunii date de Guvernarea în aceste vremuri de Pandemie.

Am putea spune că Guvernul Florin Cîţu e un Guvern URSPLUS. PNL, deşi a obţinut un scor mai mare, a intrat într-o opoziţie ciudată, cea de partid aflat la Guvernare!”, a scris Ion Cristoiu pe blogul cristoiublog.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel