Data publicării:

De când veți primi bani de la magazin după ce returnați PET-ul

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Sistemul Garanţie-Returnare urmează să intre în vigoare. 

Acesta va intra în funcţiune peste 70 de zile, a anunţat astăzi ministrul Mediului, Mircea Fechet, care este împotriva amânării startului cu trei luni, aşa cum a cerut societatea RetuRO, care gestionează proiectul. Ministrul a subliniat că trebuie discutată şi adaptarea sistemului la modelul economiei circulare, arată Rador Radio România. 

Mircea Fechet a declarat: ”El se referă astăzi strict la ambalaje de unică folosinţă. Înţelegând că mai avem mult de lucru până acolo, nu pot să nu visez, nu pot să nu-mi imaginez că în viitor, Sistemul Garanţie-Returnare va gestiona, aşa cum se întâmplă în alte state, şi ambalaj cu utilizare multiplă şi fără îndoială că nu mă pot referi aici decât la ambalajele de sticlă, în primul rând, nu că nu s-ar putea refolosi şi plasticul”. 

Astfel, sistemul Garanţie-Returnare ar trebui să devină funcţional din 30 noiembrie anul acesta, moment de la care românii vor plăti o garanţie de 50 de bani când vor cumpăra o băutură îmbuteliată, sumă pe care o vor primi înapoi pe loc, când predau recipientul într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel