De când nu vei mai putea oferi și altora parola de Netflix
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Află în articol de când nu vei mai putea oferi și altora parola ta de Netflix.

Netflix, una dintre cele mai populare platforme de streaming de seriale și filme din lume, a anunțat că va face schimbări în felul în care utilizatorii vor putea accesa platforma. Astfel, ar urma ca utilizatorii abonați să nu mai poată partaja parola lor de cont cu alți utilizatori.  Această interdicție urmează să ajungă și în România, scrie Ziarul de Iași.

La finalul lunii aprilie, Netflix a anunțat care va fi momentul de la care nu va mai permite utilizatorilor să partajeze parolele, relata publicația The Mirror. Decizia vine după ce a fost testat în câteva piețe selecte o modalitate de taxare suplimentară pentru utilizatorii care și-au partajat datele de conectare cu o altă gospodărie.

În Spania, spre exemplu, unde a fost testată noua măsură, Netflix a pierdut mai mult de un milion de utilizatori în primele trei luni ale anului 2023, însă compania spune că scăderea este temporară, înainte ca utilizatorii să obțină conturi proprii.

VEZI ȘI: Netflix rămâne "marea dragoste" a iubitorilor de film. Platforma de streaming are aproape 5 milioane de utilizatori pe lună

Când va ajunge interdicția și în România

Netflix a anunțat la final de aprilie că începând cel mai probabil din luna iulie 2023 nu va mai permite utilizatorilor să partajeze parolele. Totuși, noile reguli vor fi aplicate mai întâi în SUA, apoi în alte țări, în actualul trimestru.

Pentru România nu este clar data de la care se vor aplica noile interdicții de partajare a parolei, dar e foarte posibil ca acestea să fie implementate în țara noastră începând chiar această vară sau, cel mai târziu, din toamnă.

De altfel, și în prezent Netflix limitează numărul de dispozitive care pot accesa simultan un cont, în funcție de planul tarifar ales. În România, abonamentul care permite vizionarea de pe orice telefon, tabletă, computer sau televizor costă 11,99 euro pe lună.

După ce va intra în vigoare interdicția, cei care doresc să folosească în continuare un cont Netflix cu o parolă partajată vor trebui să plătească o taxă suplimentară. Mai exact, în cazul în care o persoană care folosește o parolă nu locuiește la adresa înregistrată în cont, va achita această taxă suplimentară dacă  va dori să continue să folosească contul unui prieten sau al unei rude.

VEZI ȘI: O fetiță dispărută în 2017 a fost găsită la 6 ani distanță, după ce cazul ei a fost menționat într-un serial Netflix - Foto în articol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel