DC Media Group lansează un nou site, de Ziua Copilului. Secretele familiilor puternice, care cresc viitori adulți de succes, pe ParintisiPitici.ro
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Familiile puternice sunt adesea asociate cu copiii care reușesc în viață, atât personal, cât și profesional. Vom explora, de Ziua Copilului, secretele acestor familii și strategiile pe care le adoptă pentru ca micuții „să ajungă cineva în viață”.

Familiile puternice sunt adesea admirate pentru relațiile lor solide, respectul reciproc și susținerea necondiționată. Însă, puțini cunosc secretele care stau în spatele acestor legături durabile și armonioase. Una dintre cheile succesului într-o familie puternică constă în valorile fundamentale. Fiecare familie are propriile valori care ghidează deciziile și comportamentul membrilor săi. Valorile precum respectul, iubirea, încrederea, comunicarea deschisă și responsabilitatea sunt pilonii pe care se construiește o familie puternică. Părinții care identifică și cultivă aceste valori în viața de zi cu zi oferă copiilor lor o bază solidă pentru a se dezvolta ca adulți stăpâni pe ei înșiși.

Într-un efort de a sprijini și încuraja părinții în responsabilitatea lor de a crește și educa copiii, astăzi se lansează oficial ParintisiPitici.ro! Această lansare coincide cu Ziua Copilului, un moment perfect pentru a aduce în prim plan resursele și informațiile esențiale pentru părinți. 

Secretele familiilor puternice care cresc viitorii adulți de succes

Căldura, grija și atenția

A fi cald, grijuliu și afectuos cu copilul tău ajută la construirea unor relații de familie puternice. Atenția pozitivă este, de asemenea, importantă pentru a construi relații puternice în familia ta. Acesta este modul în care îți manifești interesul și încântarea față de copilul tău și de ceea ce face. Atenția pozitivă creează conexiune și îi arată copilului că ești disponibil atunci când are nevoie de tine.

Sfaturi pentru a crea căldură, grijă și atenție pozitivă:

Spune-i copilului tău cât de mult îl iubești și caută oportunități de a-i spune că ești mândru de el.

Zâmbește și privește în ochii copilului tău când vorbești cu el.

Arată afecțiune fizică când poți.

Lăudați și încurajați oamenii din familie atunci când fac ceva bine. 

Arată-ți recunoștință atunci când oamenii din familia ta fac lucruri bune pentru ceilalți. 

Creați oportunități pentru momente speciale unu la unu. 

Comunicare bună

Familiile puternice comunică bine atât despre lucrurile bune, cât și despre cele rele. Ei sărbătoresc împreună când vremurile sunt bune și vorbesc despre probleme când vremurile sunt grele. Acest lucru creează un loc sigur pentru copii pentru a împărtăși sentimente dificile precum furia, confuzia sau rușinea. Și întărește relațiile membrilor familiei între ei.

Citește continuarea pe PARINTISIPITICI.RO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel