
Familiile puternice sunt adesea admirate pentru relațiile lor solide, respectul reciproc și susținerea necondiționată. Însă, puțini cunosc secretele care stau în spatele acestor legături durabile și armonioase. Una dintre cheile succesului într-o familie puternică constă în valorile fundamentale. Fiecare familie are propriile valori care ghidează deciziile și comportamentul membrilor săi. Valorile precum respectul, iubirea, încrederea, comunicarea deschisă și responsabilitatea sunt pilonii pe care se construiește o familie puternică. Părinții care identifică și cultivă aceste valori în viața de zi cu zi oferă copiilor lor o bază solidă pentru a se dezvolta ca adulți stăpâni pe ei înșiși.
Într-un efort de a sprijini și încuraja părinții în responsabilitatea lor de a crește și educa copiii, astăzi se lansează oficial ParintisiPitici.ro! Această lansare coincide cu Ziua Copilului, un moment perfect pentru a aduce în prim plan resursele și informațiile esențiale pentru părinți.
Secretele familiilor puternice care cresc viitorii adulți de succes
Căldura, grija și atenția
A fi cald, grijuliu și afectuos cu copilul tău ajută la construirea unor relații de familie puternice. Atenția pozitivă este, de asemenea, importantă pentru a construi relații puternice în familia ta. Acesta este modul în care îți manifești interesul și încântarea față de copilul tău și de ceea ce face. Atenția pozitivă creează conexiune și îi arată copilului că ești disponibil atunci când are nevoie de tine.
Sfaturi pentru a crea căldură, grijă și atenție pozitivă:
Spune-i copilului tău cât de mult îl iubești și caută oportunități de a-i spune că ești mândru de el.
Zâmbește și privește în ochii copilului tău când vorbești cu el.
Arată afecțiune fizică când poți.
Lăudați și încurajați oamenii din familie atunci când fac ceva bine.
Arată-ți recunoștință atunci când oamenii din familia ta fac lucruri bune pentru ceilalți.
Creați oportunități pentru momente speciale unu la unu.
Comunicare bună
Familiile puternice comunică bine atât despre lucrurile bune, cât și despre cele rele. Ei sărbătoresc împreună când vremurile sunt bune și vorbesc despre probleme când vremurile sunt grele. Acest lucru creează un loc sigur pentru copii pentru a împărtăși sentimente dificile precum furia, confuzia sau rușinea. Și întărește relațiile membrilor familiei între ei.
Citește continuarea pe PARINTISIPITICI.RO.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Cu cât cresc pensiile. Cine va primi mai mulți bani pe noua formulă de calcul
- Soluția disperată la care recurge Orianda, soția lui Călin Donca, pentru a-și putea crește cei cinci copii / video
- Festivalul de bun must şi pastramă după gust își deschide porțile joi, 5 octombrie, în Capitală
- Cât a ajuns să fie prețul cerut pentru o garsonieră în Buzău. Clujul rămâne în urmă în acest ritm
- BANCUL ZILEI: Surpriza unui pescar...
- Topul țărilor unde sunt plecați românii. Ce spun datele recensământului privind mobilitatea populației
- Zodia sfătuită să ia decizii pe plan profesional în această săptămână. Daniela Simulescu: Luați inițiativă și se vor întâmpla lucruri / video
- Răspunsul unui parlamentar USR pentru un român care i-a zis: „Pe vremea lui Ceaușescu era mai bine. Aveam fabrici și uzine. Acum nu mai avem nimic”
- Magistrații ar putea băga statul în faliment. Chirieac, către Zetea: Convocați referendum!
- Un autobuz a căzut de pe un pod aproape de Veneţia. Un pompier italian spune că "sunt prea mulţi morţi" - Galerie foto