Data publicării:

David Cameron vrea ”o garanție absolută” că UNRWA nu va angaja persoane dispuse să atace Israelul. Londra a suspendat temporar finanțarea agenției

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Marea Britanie vrea ”o garanție absolută” că UNRWA nu va angaja persoane dispuse să atace Israelul, în contextul în care mai mulți angajați ai agenției sunt acuzați că au participat la atacul din 7 octombrie.

Marea Britanie a anunțat că vrea ”o garanție absolută” că Agenția Națiunilor Unite pentru refugiații palestinieni (UNRWA) nu va angaja persoane care sunt dispuse să atace Israelul, a afirmat ministrul de externe britanic David Cameron, la Sofia, informează Reuters, citat de Agerpres.

Declarația lui Cameron vine în contextul în care mai mulți angajați ai UNRWA au fost acuzați că au participat la atacul grupării Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, situație care a determinat mai multe state, inclusiv Marea Britanie să suspende temporar finanțarea UNRWA.

”Ceea ce așteptăm este o garanție absolută că acest lucru nu se poate întâmpla din nou.

Se pare că oameni care lucrau pentru UNRWA au luat parte la atacurile din 7 octombrie asupra Israelului. Acest lucru este inacceptabil.

De aceea ne-am întrerupt finanțarea și au loc aceste revizuiri, pe care trebuie să le efectuăm rapid întrucât numeroși angajați ai UNRWA fac o muncă absolut vitală în Gaza, unde ei sunt singura rețea de distribuire a ajutorului de care oamenii de acolo au atât de mare nevoie”, a declarat  David Cameron în timpul vizitei în Bulgaria.

Majoritatea populației civile din Gaza, dependentă de UNRWA

Aproape întreaga populație civilă din Fâșia Gaza se bazează pe UNRWA pentru acoperirea cererii de alimente, apă și medicamente.

Atacul a fost efectuat de comandouri ale Hamas în 7 octombrie a cauzat moartea a circa 1.160 persoane în Israel, în mare parte civili, fiind considerat cel mai sângeros din ultimii 50 de ani.

Drept ripostă, Israelul a promis să ”nimicească” mișcarea Hamas și a lansat o amplă operațiune militară în Fâșia Gaza, soldată cu peste 28.000 de morți și aproximativ 68.000 de răniți, conform unui bilanț publicat miercuri de Ministerul Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas.

Citește și: Israelul trebuie să se asigure că ajutorul umanitar ajunge în Gaza, îndeamnă secretarul britanic David Cameron

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel