Darău a ratat lupta finală pentru șefia USR PLUS și acuză: Nu poți trata un candidat în felul acesta
Irineu Darău a ratat șansa de a obține șefia USR PLUS. ”Al treilea candidat” s-a clasat pe al treilea loc, cu 10% din voturi. Contracandidații săi, actuali președinți ai formațiunii politice, au obținut 43% - Dan Barna, 46% - Dacian Cioloș. ”Au fost cel puțin inactivi” subliniază Darău.
”Au fost cel puțin inactivi, ca să nu spun mai mult, pentru asigurarea unei campanii echitabile și a unui vot corect” a spus Irineu Darău despre cei doi contracandidați care acum își dispută șefia USR PLUS. La B1TV, politicianul din Brașov a spus că ”Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta, mai ales câtă vreme ceilalți doi contracandidați erau și copreședinți, și membri ai biroului național”.
”Regretabil. Aveau nu numai un avantaj, dar și o mare responsabilitate”
Întrebat ce l-a nemulțumit atât de profund încât să afirme că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic, Irineu Darău a răspuns: ”Sunt două aspecte. În primul rând, această campanie inechitabilă fiindcă, pe lângă că a durat doar două săptămâni, nu am avut acces nici la membri, nici la registrul electoral, nu mi s-a răspuns la niciun fel de solicitare către secretariatul general, către comisia electorală și acest lucru este regretabil. Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta, mai ales câtă vreme ceilalți doi contracandidați erau și copreședinți, și membri ai biroului național. Așadar, aveau nu numai un avantaj din start, dar și o mare responsabilitate să organizeze alegerile în mod echitabil” , a spus Irineu Darău, joi seară, la ”Talk B1” cu Ștefan Pășcuță.
Darău contestă alegerile. ”Lucru de care depinde soarta turului II”
”Dincolo de acest lucru, știe deja toată lumea ce-am criticat pe tot parcursul scrutinului, sunt dovezi indubitabile că mulți oameni care au fost membri odată și au avut drept de vot nu au mai avut acum, dar totuși au primit acel link de vot. De aceea vorbesc despre incompetență, fiindcă de la fuziune au fost patru luni întregi în care acest registru electoral trebuia construit, verificat, corectat. Nu s-a întâmplat acest lucru, nu s-a întâmplat nici pe parcursul votării, deși s-a descoperit o soluție tehnică prin care acele buletine de vot ale unor oameni fără drept de vot puteau fi scoase anonim din urnă înainte de calcularea rezultatului”, a adăugat el.
”Eu, așa cum am spus în repetate rânduri, voi urma căile statutare pentru a contesta aceste lucruri, lucru de care cred că depinde și soarta turului II, fiindcă turul II, până la proba contrarie, se va desfășura plecând de la același registru electoral, cu multe inexactități”, a explicat Irineu Darău.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News