Daraban (CCIR): DEFICITUL comercial al României ar putea CREȘTE până aici în 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Deficitul comercial al României va fi în acest an de 18,5 - 19 miliarde de euro,  a afirmat, marţi, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), la dezbaterea DC Media Group.  

Trustul DCMedia Group a organizat, marți, dezbaterea online cu titlul 'Upgrade România - Planul de repornire a economiei', moderată de Elena Cristian.

'Avem nişte probleme de strategie economică. Considerăm că sectorul energetic, industria prelucrătoare şi cea alimentară ar trebui să fie priorităţile naţionale şi de aici trebuie să începem să construim. Iar acestea trebuie deservite de infrastructură. Trebuie plecat de la a ne stabili priorităţile', a spus Daraban.

'Nici nu vreau să mă gândesc cum va suna balanţa comercială a României la sfârşitul anului 2020, mai ales după importurile agresive din perioada pandemiei. Deficitul balanței a crescut cu 7.3 miliarde EUR în 3 ani ( 2016 - 2019 ), de la 10 miliarde la 17.3 miliarde EUR.

Bănuiesc că anul acesta o să-l încheiem undeva pe la 18,5 - 19 miliarde de euro. Acest lucru trebuie să ne pună serios pe gânduri cu privire la promovarea externă a României pe toate palierele', a afirmat preşedintele CCIR.

'Aşa e şi cu promovarea externă: ne lăsăm pe mâna unor funcţionari, care, pe de-o parte, vor să meargă cu maşina acasă, iar, pe de altă parte, se uită în calendar să le treacă mandatul de patru ani. Deci cred că aici trebuie schimbată filozofia statului şi, repet, cred că trebuie să ne alegem nişte domenii prioritare pentru care să construim acest proiect de ţară', a menționat Daraban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel