Daniel Fried, fost ambasador al SUA, despre victoria Ucrainei. De ce crede ca Rusia poate să piardă războiul
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Daniel Fried, fost ambasador al SUA în Polonia și membru al National Security Council în administrațiile Bill Clinton și George W. Bush, a oferit în exclusivitate un interviu DefenseRomania și trustului DC Media Group, în care a vorbit inclusiv despre războiul din Ucraina.

„Cum putem câștiga un război de uzură, domnule ambasador? Sunt Statele Unite și Europa pregătite pentru un astfel de război?”, l-a întrebat Tudor Curtifan, redactor-șef DefenseRomania, pe Daniel Fried.

„Trebuie să schimbăm dinamica, astfel încât timpul să nu lucreze pentru Vladimir Putin. 

Așadar, este o întrebare corectă. Aveți dreptate că nu vrem să luptăm în războiul lui Putin. Vrem să-i facem pe ruși să lupte într-un război care să fie avantajos pentru noi. Ce trebuie să facem? Trebuie să ne sporim sprijinul militar pentru Ucraina și este vina țării mele că politica noastră a blocat luni de zile asistența militară pentru Ucraina. Nu a existat niciun motiv întemeiat pentru asta. Această blocadă s-a încheiat. O coaliție de democrați și republicani reaganieni au dat mâna pentru a vota asistența. Trebuie să creștem presiunea economică asupra Rusiei și există modalități prin care putem face acest lucru. Trebuie să începem să blocăm sursele de tehnologie militară și navele care merg către Rusia. Nu vrem ca Ucraina să fie nevoită să ducă un război de uzură pe termen lung. Vrem să creștem presiunea asupra Rusiei și nu trebuie să ne imaginăm că Rusia este întotdeauna victorioasă în războaie.

Nu întotdeauna câștigă. A pierdut Războiul din Crimeea. A pierdut războiul ruso-japonez. A pierdut Primul Război Mondial când germanii i-au învins pe ruși pe Frontul de Est atunci.. Americanii au salvat Rusia. Iar Rusia a pierdut războiul din Afganistan. Uniunea Sovietică a pierdut războiul din Afganistan. Spun acest lucru nu pentru că aș crede că victoria Ucrainei este inevitabilă. Nu cred că este inevitabilă. Cred însă că este posibilă. Este posibil ca Ucraina să se apere cu succes dacă o ajutăm cu toții”, a explicat Daniel Fried.

Vedeți mai multe aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel