Daniel Constantin: O nouă moțiune, cadou de Mărțișor pentru Guvern
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
constantin_daniel
constantin_daniel

Preşedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, a anunţat că există un consens privind constituirea alianţei PSD-PNL-PC până la 1 martie, dată după care cele trei partide ale opoziţiei intenţionează să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.

El a arătat că speră ca alianţa cu PSD să se concretizeze până la 1 martie. "În ultima discuţie pe care am avut-o cu domnul Ponta şi domnul Antonescu am stabilit şi am convenit că este prioritar pentru România ca acest lucru (n.r. alianţa cu PSD) să se decidă până la 1 martie, dată după care intenţionăm să depunem moţiunea de cenzură, care nu are ca principal scop să suspendăm puterea aşa cum s-a vehiculat, pentru că nu ne dorim să schimbăm cu orice preţ puterea, ci ne dorim să reuşim să implementăm reforme şi proiecte pe care noi le avem şi credem că sunt potrivite în momentul de faţă pentru a scoate România din această criză economică", a afirmat Constantin.

Liderul PC a anunţat că protocolul alianţei de centru dreapta cu PNL va fi semnat luni, când de asemenea vor fi agreate şi măsurile pe care aceasta doreşte să le promoveze în regim de urgenţă. Preşedintele conservatorilor a arătat că agreează opinia liderului PSD Victor Ponta referitoare la candidaţi comuni la alegerile următoare. "S-a discutat acest lucru şi cred că ar fi benefic pentru alianţă, ca o părere personală, să avem candidaţi comuni în 2012 cel puţin la ceea ce înseamnă consiliile judeţene", a afirmat liderul PC. Pe de altă parte, el a arătat că toate propunerile pentru funcţii vor fi validate de un comitet de integritate care va studia dacă persoana propusă de fiecare partid este potrivită pentru locul respectiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel