Daniel Constantin: Când ar putea scădea TVA la pâine, până la 9%
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a dezvăluit când ar putea scădea TVA la pâine, până la 9%, și ce condiții ar trebui îndeplinite pentru a se ajunge la adoptarea acestei măsuri.

Jurnalistul Radu Tudor a anunţat, duminică, în emisiunea sa de la Antena 3, că delegaţia Fondului Monetar Internaţional aflată în România este pe cale să accepte aplicarea TVA de 9% la pâine.

Prezent în platou, Daniel Constantin a declarat că această măsură ar avea un "impact extraordinar" asupra agriculturii, şi asta pentru că s-ar "răsfrânge asupra comercializării produselor agricole". El a arătat că reducerea TVA la pâine ar avea efecte benefice și în lupta împotriva evaziunii fiscale. Ministrul Agriculturii a spus că, dacă reducerea TVA va fi acceptată de FMI, atunci, în zilele care urmează, va avea loc o întâlnire cu producătorii şi marile lanţuri de magazine, pentru a se discuta ieftinirea pâinii. Potrivit președintelui PC, nu doar prețul pâinii va scădea. Și chiflele, cornurile, batoanele, minibaghetele sau minicovrigii vor înregistra reduceri de preț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel