Admitere Universitate Alba Iulia. Daniel Breaz, la DCNews și DCNewsTV
Autor: Irina Constantin | Publicat pe: 08 iul, 10:23
WhatsApp
foto Daniel Breaz
Daniel Breaz, rectorul Universităţii Alba Iulia, vine astăzi în studioul DCNews. 

De la ora 13:00, urmăriți live interviul cu Daniel Breaz, difuzat pe DCNews, DCNewsTV, pe Facebook și YouTube. 

Săptămâna aceasta, Daniel Breaz a anunțat, în calitate de rector al Universității Alba Iulia, dotări noi pentru Facultatea de Drept din Universitate, cu ajutorul cărora studenţii vor putea pune mai uşor cunoştinţele în practică. 

"Sunt bucuros să anunț faptul că, începând cu noul an universitar, studenții Facultății de Drept și Științe Sociale din cadrul UAB vor beneficia de dotări noi, cu ajutorul cărora vor învăța să transpună în practică regulile procesuale însușite în cadrul cursurilor și seminariilor de specialitate din programa școlară.

Clinica juridică, așa cum este definit conceptul pe care l-am implementat în cadrul UAB prin proiectul POCU 626/6/13/131605 „Stagiul de Practică primul pas spre primul job”, va transpune structura și activitatea fiecărui compartiment al instanțelor judecătorești, circuitul documentelor și al dosarelor începând cu data primirii-înregistrării și până la data soluționării definitive a cauzelor. În cadrul „Clinicii juridice” vor fi programate periodic simulări de procese la care studenții vor fi participanți direcți, asumându-și atribuțiile și calitățile procesuale similare celor reale.

G Ad:

Consider că această nouă facilitate va permite studenților să deprindă limbajul juridic adecvat, îi va învăța să depună concluzii în calitate de magistrat - procuror sau de avocat, să soluționeze cauze din poziția de magistrat - judecător sau să întocmească și să redacteze acte care intră în atribuțiile personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor de judecată (grefieri).

Clinica juridică din cadrul UAB devine, astfel, liantul atât de necesar dintre studenți-mediul profesional, cu scopul de a susține procesul educațional și de a forma practicieni competenți", a fost anunțul acestuia.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro