Dâncu, despre un ministru dat afară: Este un om cu foarte bună expertiză
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Vasile Dâncu a declarat că nu l-a luat prin surprindere remanierea anunţată de premierul Dacian Cioloş, dar că acest moment a fost ales fără să fi fost 'pregătit mediatic'.

Pe de altă parte, el a declarat că nu poate să ofere explicaţii prea relevante legate de evaluarea pe care a făcut-o premierul în cazul miniştrilor.

'Am discutat cu Dacian Cioloş despre strategiile unor ministere, mai ales ale celor sociale. Eu mă ocup de partea socială. De partea care astăzi a fost, oarecum, obiectul remanierii se ocupă Costin Borc. El este cel care se ocupă de afacerile economice. Eu mă ocup de afacerile sociale, într-o definire anglo-saxonă', a spus vicepremierul.

În ceea ce îl priveşte pe Marius Bostan, care a fost demis din funcţia de ministru al Comunicaţiilor, Dâncu a apreciat că acesta este 'un om cu foarte bună expertiză', că a fost un 'ministru dinamic', care a făcut foarte multe lucruri legate de plata electronică şi introducerea internetului la ţară. Vasile Dâncu a opinat că, probabil, e vorba doar de 'integrare într-un anumit ritm'.

'Singura chestiune poate că a fost legată de unele procese privind interconectivitatea bazelor de date dintre ministere. De zece ani cel puţin se lucrează, s-au dat sute de milioane de euro, cel puţin, pe baze de date şi fiecare dintre aceste baze de date au fost construite parcă pentru a consolida o independenţă a ministrului sau ministerelor. Nu e vorba de guvernul nostru, ci de guvernele trecute', a afirmat vicepremierul.

Referitor la Dan Costescu, demis de la portofoliul Transporturilor, Dâncu a admis că nu este un cunoscător al domeniului, dar că în acest caz a fost vorba de 'un specialist venit din interiorul Ministerului Transporturilor'. 'A încercat în ultima vreme să facă şi o reformă a CNADNR (...) N-a reuşit într-adevăr să lanseze licitaţii, au existat câteva proiecte la nivelul Guvernului privind căi alternative de a construi o agenţie care să se ocupe de mari proiecte şi cred că există încă această alternativă', a mai precizat el la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel