Dăncilă, replică la palma dată de cancelarul Austriei. De ce nu i-a răspuns
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Viorica Dăncilă_Sebastian Kurz
Viorica Dăncilă_Sebastian Kurz
Cancelarul Austriei, Sebastian Kunz, a amenințat voalat România, în timpul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni, după ce guvernul a anunțat o taxă pe afacerile firmelor care activează în energie și în domeniul bancar. Austriecii dețin Petrom, prin OMV, și două mari bănci din România.

"Nu-mi fac griji pentru firmele austriece, ci pentru mediul economic din România. Să nu se ajungă ca oamenii să-şi piardă locul de muncă, să crească preţurile sau să alunge investitori, a răspus Kurz la întrebarea unei jurnaliste din țara noastră.

Premierul Dăncilă nu i-a dat o replică, iar Klaus Iohnnis a criticat, la rândul său, introducerea unor taxe pe afacerile multinaționalelor. Măsura anunțată de Sebastian Kunz în prag de Revelion i-ar da posibilitatea Vioricăi Dăncilă să îi răspundă premierului austriac cu aceeași monedă. Kunz a anunțat taxarea firmelor care obţin venituri online, pentru care nu plătesc practic niciun impozit, cum se întâmplă cu Facebook şi Amazon.


"Mă tem pentru austriecii care rămân fără rețele de socializare și fără posibilitatea de a face cumpărături online. Sper să nu se ajungă ca Facebook să plece din Austria, să închidă conturile a milioane de oameni", ar fi putut spune Viorica Dăncilă.


De ce nu a făcut-o? În primul rând, fiindcă Alexander Van der Bellen, președintele Austriei, nu a invitat-o încă pe dna Dăncilă la o conferință de presă în Palatul Hofburg. În al doilea rând, chiar dacă Van der Bellen ar fi avut o conferință de presă comună cu Viorica Dăncilă, niciun jurnalist austriac nu s-ar fi găsit să-i ridice acesteia o minge la fileu, așa cum au făcut jurnaliștii din România pentru Kunz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel