Voiculescu, solicitare trimisă CSM în dosarul "Antenelor"
Președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, solicită Consiliului Superior al Magistraturii să verifice de ce un dosar DNA este considerat solid numai dacă "Dan Voiculescu este implicat", referire la declarațiile procurorului Lucian Papici, care spunea într-un interviu că meritul în dosarul "Antenelor" este al procurorului Gheorghe Popoviciu.
[caption id="attachment_366233" align="alignleft" width="322"] foto: jurnalul.ro[/caption]"Dacă nu intervenea acest procuror nu aveam o punere sub acuzare a Cameliei Voiculescu, a lui Dan Voiculescu și a fostului șef al Fisc-ului Șerban Pop și a altor persoane care erau sarea și piperul acelui dosar, soliditatea acelui dosar'", sunt afirmații ale lui Papici invocate de Dan Voiculescu în scrisoarea adresată CSM și citată de Agerpres.
Dan Voiculescu precizează că nu și-a pierdut încrederea în sistemul judiciar românesc, dar că modelul "novic" al ultimilor ani nu trebuie copiat, iar CSM este cel care răspunde de credibilitatea Justiției din România.
"Referirea expresă dovedește, dincolo de licența literară a expresiei 'sarea și piperul', lipsa de respect față de principiile care guvernează dreptul penal român într-un dosar marcat, așa cum am mai spus-o, de nereguli fără precedent — nu e opinia mea subiectivă, ci opinia obiectivă și argumentată a unor juriști reputați care și-au exprimat public evaluările despre caz. De altfel, aceste fapte vor fi constatate în fața unor instanțe corecte, în fața cărora cetățenii sunt egali în fața legii.
În esență, oricât de evidentă ar fi situația (care nu are legătură cu justiția) în care președintele României nu se sfiește să se antepronunțe public cu privire la cauze penale aflate pe rolul instanțelor de judecată (a se vedea declarațiile din 16 septembrie 2013), magistrații trebuie să-și păstreze verticalitatea. Modelul nociv al ultimilor ani nu trebuie preluat și multiplicat la nivelul instituțiilor fundamentale ale statului. Românii trebuie să poată să-și recapete încrederea în magistrați. Iar Consiliul Superior al Magistraturii are responsabilitatea credibilității justiției din România", mai arată Voiculescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News