Data publicării:

Zece universități din România selectate în inițiativa Universități Europene, anunță Dan Motreanu

Autor: Valentina Miu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Europarlamentatul PNL Dan Motreanu a anunțat miercuri, 5 iulie, că zece universități din România au fost selectate în inițiativa Universități Europene.

„Zece universități din România au fost selectate în 2023 în cadrul Inițiativei privind Universitățile Europene. Alte șapte universități din România au fost selectate anul trecut în cadrul aceleiași inițiative”, a transmis Dan Motreanu.

Europarlamentatul PNL susține că 50 de alianțe de universități europene, care reunesc 430 de instituții de învățământ superior din 35 de țări, vor beneficia de un buget total record de 402,2 milioane de euro, potrivit anunțului făcut de Comisia Europeană.

„Fiecare alianță primește un buget de până la 14,4 milioane de euro din programul Erasmus+ pentru o perioadă de patru ani.

Alianțele instituțiilor de învățământ superior din întreaga Europă cooperează în domeniul educației, cercetării și inovării în beneficiul studenților, al cadrelor didactice și al societății.

Împreună, aceste instituții găsesc noi modalități de cooperare structurală, durabilă și sistemică pe termen lung în domeniul educației, cercetării și inovării în întreaga Europă. Acestea oferă programe de învățământ centrate pe student, furnizate în comun în campusuri interuniversitare, în cadrul cărora studenții, personalul și cercetătorii din toate regiunile Europei pot beneficia de o mobilitate neîntreruptă.

Datorită acestor alianțe, studenții pot obține o diplomă prin combinarea studiilor în mai multe țări europene, ceea ce contribuie la competitivitatea internațională a instituțiilor de învățământ superior din Europa”, a scris Dan Motreanu pe Facebook.

3. -imagine fara descriere- (dan-motreanu_57870900.jpg)

2. -imagine fara descriere- (sprijin-pentru-producatorii-romani-afectati-de-importurile-de-zahar-din-ucraina--dan-motreanu--solicitare-catre-comisia-europeana-2_27646000_85630200.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel