Data publicării:

Dan Motreanu a solicitat CE să ia măsuri pentru a ajuta statele membre să asigure accesul pacienților la medicamente

Autor: Valentina Miu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto: Dan Motreanu, Facebook
foto: Dan Motreanu, Facebook
Dan Motreanu a solicitat, împreună cu mai mulți europarlamentari, Comisiei Europene să ia măsuri pentru a ajuta statele membre să asigure accesul pacienților la medicamente. Europarlamentarul PNL a precizat că o listă cu medicamentele esențiale va fi finalizată până la sfârșitul anului 2023.  

„Am solicitat, împreună cu mai mulți colegi europarlamentari, Comisiei Europene să ia măsuri pentru a ajuta statele membre să asigure accesul pacienților la medicamente.

Comisia Europeană a anunțat acțiunile pe care le va întreprinde pentru a preveni lipsa de medicamente în Uniunea Europeană.

Comisia are în vedere înființarea unui mecanism european voluntar de solidaritate pentru medicamente. Statele UE care au nevoie de anumite medicamente semnalează acest fapt și celelalte țări membre pot pune la dispoziție medicamente din stocurile lor”, a scris Dan Motreanu pe Facebook.

O listă cu medicamentele esențiale va fi finalizată înainte de sfârșitul anului

Europarlamentarul PNL a precizat că o listă cu medicamentele esențiale va fi finalizată înainte de sfârșitul anului 2023. Aceasta va fi folosită pentru analiza lanțului de aprovizionare cu aceste medicamente pentru a se identifica măsurile suplimentare.

„Achizițiile publice comune ale UE de antibiotice și medicamente vor fi utilizate în tratamentul virozelor respiratorii pentru iarna viitoare.

Statele UE vor putea aproba derogări normative astfel încât pacienții să aibă acces la medicamente în timp util. Schimbările preconizate includ prelungirea termenului de valabilitate sau autorizarea rapidă a alternativelor.

Va fi instituită o alianță pentru medicamentele esențiale prin intermediul căreia autoritățile naționale, industria, ONG-urile, Comisia și agențiile UE vor coordona acțiuni menite să contracareze penuriile de medicamente”, a mai scris Dan Motreanu pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (comisia-europeana-transfera-135-de-milioane-de-euro-catre-ucraina-si-republica-moldova--dan-motreanu--detalii-despre-suma-stabilita-1_83735400.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel