Dan Barna: Vom fi probabil în opoziţie în perioada următoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Dan Barna
Facebook Dan Barna
Dan Barna, deputat USR şi până recent co-preşedinte al partidului, a anunţat că USR va rămâne în opoziţie în perioada următoare, după ce Nicolae Ciucă a fost desemnat premier de către Klaus Iohannis. 

„Este propunerea pe care președintele a anunțat-o și și-a asumat-o. Ne-a comunicat că dinspre PNL, în unanimitate, a venit această propunere. Este propunerea de lucru, pe care o avem la dispoziție. România joacă, de o perioadă, la categoria impusă, nu la categoria opțională, iar la categoria impusă este domnul Ciucă. Dacă ne uităm la structura guvernelor din țările democratice, opțiunea din zona miltară este destul de rară, dar nu putem să nu recunoaștem că România se află într-o situație excepțională. Este o propunere de premier, o șansă de a avea un guvern stabil. PSD-ul continuă susținerea pentru PNL și pentru Cîțu, în calitate de președinte PNL. Domnul Cîțu a anunțat azi că are o majoritate, înțeleg că cu cei de la PSD. Vom fi probabil în opoziție în perioada următoare”, a spus Dan Barna la Europa FM.

Conform Antena 3, acesta ar mai fi spus şi că Dacian Cioloş a avut deja o discuţie cu Nicolae Ciucă şi că i s-ar fi transmis liderului USR că nu se va negocia refacerea coaliţiei momentan. 

VEZI Cioloș NU mai vrea guvern minoritar

Premierul Ciucă, apel la toţi liderii politici 

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a făcut apel la liderii partidelor politice din România, la câteva ore după ce a fost desemnat de către preşedintele Klaus Iohannis să strângă o majoritate pentru formarea unui nou Guvern. 

"Țara noastră trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria sa recentă. De aceea, chem toți actorii politici responsabili să susțină formarea guvernului și să ne sprijine pentru a depăși cât mai curând criza medicală și pe cea economică.

România are nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a trece cât mai bine și mai repede dincolo de acest val al pandemiei și de iarna care urmează.", a scris Nicolae Ciucă pe Facebook. 

Conform unor surse Antena 3, primele discuţii cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, nu au fost un succes, cele două părţi nereuşind să se înţeleagă asupra portofoliilor din noul Guvern. 

VEZI Nicolae Ciucă, apel la liderii politici pentru un nou Guvern: Una dintre cele mai dificile perioade

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel