Data publicării:
Daea: Primele sume de bani au plecat spre fermieri! Subvenţii, în avans!
Petre Daea, ministrul Agriculturii, anunță autorizarea la plată a avansului de subvenții pentru 40.810 fermieri, punându-se în mișcare o sumă de 206.721.000 euro.
”Primele sume de bani au plecat spre fermieri!
După o muncă asiduă, pe baza unor proceduri clare, fermierii, specialiștii din Ministerul Agriculturii, APIA și ANARZ au pregătit drumul spre declanșarea campaniei de acordare a subvențiilor.
A debutat autorizarea la plată a avansului pentru 40.810 fermieri, punându-se în mișcare o sumă de 206.721.000 euro, funcționarii din APIA lucrând pentru aceasta inclusiv sâmbăta și duminica.
Pentru prima dată se acordă avans la specia taurină, în așa fel încât să putem ajuta acest sector de activitate, greu încercat.
Vă felicit pentru munca depusă, vă asigur că avem sumele necesare în buget, suntem organizați pentru acordarea avansului către cei 790.000 de beneficiari care au depus cereri pentru înființarea culturilor și creșterea animalelor.
Până la sfârșitul anului, circa 1,3 miliarde euro de la Uniunea Europeană vor ajunge în conturile fermierilor!”, a scris ministrul Agriculturii, Petre Daea, luni dimineață pe pagina sa de Facebook.
Citește și - Sfaturi utile de care să ții cont atunci când vrei să pui pe picioare o afacere în agricultură
Atunci când vrei să mizezi pe forțele proprii și să pui pe picioare o afacere în domeniul agriculturii, pe lângă efortul aferent și munca asiduă, trebuie să știi cu exactitate ce vrei să obții de la un astfel de business.
Deci, înainte să îți investești banii într-o fermă, de exemplu, informează-te cu atenție cu privire la tot ce ține de horticultură și agricultură. Drept urmare, iată unele dintre cele mai importante aspecte de care să ții cont.
Vezi de câți bani ai nevoie
Inițial, trebuie să te asiguri că ai suficienți bani ca să pui pe picioare afacerea, fiindcă nu vrei să te trezești că nu ai resursele financiare necesare, iar din această cauză să nu mai poți să îți pui planul în aplicare sau să faci lucrurile „pe genunchi”. Deci, vezi care este suma minimă pe care trebuie să o investești, astfel încât să ai la dispoziție toate cele necesare.
Realizează-ți un plan de afaceri, mai ales pe partea de logistică. De exemplu, ține cont de suprafața de care ai nevoie; poate ai deja un teren ori vrei să cumperi unul sau să îl închiriezi. De asemenea, nu uita de utilajele agricole, de îngrășământ, de spațiile de depozitare, furnizori, tipul de sol și întreținerea acestuia și de promovarea produselor pe care dorești să le comercializezi.
Achiziționează echipamente și utilaje corespunzătoare
Ca să ai parte de o recoltă de calitate, este indicat să folosești echipamente și utilaje corespunzătoare, cu ajutorul cărora să prelucrezi solul și să te asiguri că plantele vor avea cele mai bune condiții pentru a se dezvolta. Așadar, dacă vrei să ai parte de o producție bogată de legume și fructe, iar acestea să ajungă rapid la maturitate, mai ales în sezonul rece, apelează cu încredere la un solar gradina. Pe de altă parte, pentru prelucrarea pământului, o să îți prindă bine un tractor, o motosapă, un motocultor și un sistem de irigații, plus o pompă submersibilă. Acum depinde și de ce planuri de afaceri ai și care este suprafața pe care o ai la dispoziție, dar și de cantitatea pe care vrei să o recoltezi. Citește mai departe>>
Citește și - Victorie pentru fermierii români. Fabrica de Zahăr din Luduș își va relua activitatea
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News