Dacian Cioloș, nou grup politic în PE. Anunțul momentului la DCNews
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Dacian Cioloș
Dacian Cioloș
Dacian Cioloş, cel care deschide lista USR PLUS la alegerile europarlamentare a vorbit, în cadrul dezbaterii de la DC News, despre grupul politic în care va activa în Parlamentul European. 

Dacian Cioloş, cel care deschide lista pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019 a vorbit, în cadrul dezbaterii de la DC News, despre grupul politic în care va activa şi despre candidatul pe care formaţiunea sa îl va susţine pentru şefia Comisiei Europene. 

"Noi cei de la Alianţa 2020 USR PLUS suntem în curs de a negocia cu alte forţe politice constituirea unui nou grup politic în Parlamentul European, un grup de centru-dreapta. Intenţia noastră e să activăm în acel grup politic. Fiind un grup politic nou, nu are un candidat, de altfel candidatul pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene este desemnat de Consiliul European şi abia apoi Parlamentul European este chemat să voteze. Vom vedea pe cine va propune Consiliul European. Chiar dacă sunt şanse mari ca PPE să ajungă primul după aceste alegeri, diferenţa între grupuri va fi mai mică. De data aceasta Consiliul European va avea un rol mai puternic de jucat.  Candidatul va fi foarte probabil de la PPE dar nu sunt sigur că Manfred Weber va fi propunerea Consiliului European", a declarat Dacian Cioloş. 

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel