Dacian Cioloș a dat AFARĂ un lider CHEIE, pentru comentarii homofobe: A fost EXCLUS, cu efect IMEDIAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Dacian Cioloș taie în carne vie. L-a dat afară pentru comentarii homofobe la adresa comunității LGBT.

Acesta l-a exclus din rândurile Renew Europe pe eurodeputatul lituanian Viktor Uspaskich, după ce acesta din urmă i-a numit "perverşi" şi "anormali" pe homosexuali şi transsexuali.

"Nu este loc pentru homofobie în familia Renew Europe. Ca familie politică, suntem profund angajaţi faţă de apărarea şi extinderea drepturilor persoanelor LGBTI+. Comentariile domnului Uspaskich sunt incompatibile cu valorile pe care le îndrăgim şi acele comentarii îl plasează în afara familiei noastre.

În urma unei proceduri disciplinare interne, încheiată prin vot în şedinţa din această seară a grupului Renew Europe, Viktor Uspaskich a fost exclus, cu efect imediat", a susţinut Dacian Cioloş într-o declaraţie publică, citează gândul.ro

Declarația făcută de Viktor Uspaskich

Totul vine după ce, într-un video postat pe Facebook în data de 10 ianuarie, Uspaskich, lider al Partidului Muncii lituanian, afirma că în unele ţări europene este "periculos să fii un reprezentant al unei orientări naturale": "Mă refer exact la perverşi, anormali, viaţa, soarta le-a dat o astfel de viaţă, nu este vina lor că în haine de bărbat ei se simt ca femeile, majoritatea oamenilor nu îşi fac singuri reclamă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel