Dacia 1300 şi ARO, două maşini emblematice pentru România, au ajuns la Hollywood. Apariţii în cele mai tari seriale americane
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dacia 1300 şi ARO au fost folosite în mai multe seriale americane, iar unul dintre cei mai pasionaţi români de aceste modele de peste ocean, Eduard Palaghiţă, a explicat cum s-a ajuns la acest fapt. 

Dacia 1300 a fost folosită în serialele Gotham, the Americans şi Blindspot. Iar cel mai recent, atât Dacia, cât şi ARO au fost folosite pentru serialul Bull, filmat la New York şi al cărui prim episod va fi difuzat în luna mai.

Totul a început de la o filmare făcută de către Eduard Palaghiţă cu Dacia. „Un prieten m-a contactat pentru că ei căutau maşini est-europene pentru The Americans. M-au contactat şi le-am dat poze cu Dacia şi Aro. Apoi m-au mai contactat pentru alte filmări şi am dezvoltat o relaţie bună cu ei. M-au contactat şi pentru alte maşini şi aşa am decis ca să deschid o companie ca totul să treacă prin firmă”, povesteşte Eduard Palaghiţă pentru Adevărul.

Legat de cele două maşini româneşti pe care le deţine şi, Eduard Palaghiţă spune că Dacia 1300 este la fel cum a ieşit din fabrica de la Mioveni, are motorul original de 1.3. ARO este un prototip pe care s-au testat piesele pentru Aro Hunter, modelul pentru export SUA. Are motor de Ford, servodirecţie, aer condiţionat şi alte piese specifice modelului american. „Motorul şi şasiul nu au serii, lucru care a făcut înmatricularea dificilă, dar până la urmă am rezolvat problema”, adaugă Eduard Palaghiţă.

Apariţie în serialul Bull pentru cele două maşini româneşti


„S-a întâmplat ca alte companii să nu reușească să gătească anumite mașini pentru filmări și m-au contactat pe mine. De exemplu, recent am fost contactat pentru mașini cu volan pe dreapta. Aveau nevoie de 15 mașini și ei găsiseră doar cinci în 2 săptămâni. Eu am găsit încă opt maşini în doar două zile”, spune Eduard Palaghiţă.

În luna mai, va fi difuzat un episod din serialul Bull în care apar atât Dacia 1300, cât şi ARO. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel