Cutremur, miercuri noaptea în România. Ce spune Gheorghe Mărmureanu
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Val de cutremure în România
Val de cutremure în România
În ziua de 28 Mai 2020, la ora 00:25:11 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.7, la adâncimea de 120km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 65km E de Brasov, 74km NE de Ploiesti, 118km S de Bacau, 125km V de Braila, 127km N de Bucuresti, 127km V de Galati, 145km NE de Pitesti, 179km E de Sibiu, 191km N de Ruse, 200km SV de Iasi, informează Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare  pentru Fizica Pământului.

 

Gheorghe Mărmureanu: Nu poate fi vorba de un cutremur puternic în acest moment 

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INFP a susținut că seismele de acest tip au loc în întreaga lume și că lucrurile sunt normale. Mai mult, directorul onorific al INFP a declarat că România nu va avea un seism puternic, cel puțin în următorii 15-20 ani.

”Cutremure de acest gen se întâmplă în toată lumea. Noi avem un centru la Viena unde se controlează tot ce se întâmplă în lume. Lucrurile sunt, din punctul nostru de vedere, normale. Tot ce se produce în această parte a lumii sunt datorate mișcărilor din Marea Adriatică. În România nu poate fi vorba de un cutremur puternic la acest moment pentru cel puțin următorii 15-20 de ani”, a declarat Gheorghe Mărmureanu la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel