Cutremur în Turcia. Custodele Coroanei MS Margareta, scrisoare către ambasadorului Turciei
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Cutremurul din Turcia, prezis cu 3 zile înainte, pe Twitter. Ce a scris atunci Frank Hoogerbeets. Mesajul cercetătorului a devenit viral / Foto: Agerpres
Cutremurul din Turcia, prezis cu 3 zile înainte, pe Twitter. Ce a scris atunci Frank Hoogerbeets. Mesajul cercetătorului a devenit viral / Foto: Agerpres
Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, a transmis o scrisoare de condoleanţe ambasadorului Republicii Turcia la Bucureşti, Ozgur Kivanc Altan, în urma cutremurelor din această ţară.

'Ca întreaga societate românească, am aflat şocanta ştire a dezastrului uman şi patrimonial provocat de tragicul cutremur care a avut loc în sudul ţării. În numele Casei Regale a României, transmit conducerii de Stat a Republicii Turcia şi întregii naţiuni condoleanţe şi întreaga noastră compasiune pentru incomensurabila pierdere şi tragedie umană', a transmis MS Margareta.

În scrisoare, Custodele Coroanei remarcă faptul că 'autorităţile române au răspuns cu mare promptitudine şi înalt profesionalism, atât instituţiile Statului, în frunte cu Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul de Interne, cât şi marile organizaţii naţionale, precum Crucea Roşie Română'.

'Tradiţia profundelor relaţii dintre ţara dumneavoastră şi Casa Regală a României se întinde pe mai bine de un secol şi jumătate, de-a lungul întregii istorii noastre moderne. Sunt sigură că, atât în prezent, cât şi în viitor, aportul Casei Regale la relaţiile bilaterale ale ţării noastre cu Republica Turcia va fi profund şi durabil', a mai transmis Custodele Coroanei Române, MS Margareta.

Numărul morţilor în urma cutremurelor devastatoare produse la graniţa dintre Turcia şi Siria a depăşit 8.100, informează, miercuri, dpa.

Vicepreşedintele Fuat Otkay a anunţat că numărul morţilor din cauza seismelor din Turcia a urcat la 5.894, iar cel al răniţilor a depăşit 34.000. Aproximativ 5.775 de clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurelor de luni.

În Siria, 2.270 de persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit datelor furnizate de Ministerului Sănătăţii şi de organizaţia de salvare White Helmets, care ţin bilanţul deceselor în regiunile controlate de guvernul de la Damasc, respectiv în cele controlate de opoziţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel