Data actualizării:
Data publicării:

Cutremur în România, în această seară. Al doilea, după cel de dimineață

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Un cutremur a avut loc, în această seară, în România.

Un cutremur slab cu magnitudinea 3,2 s-a produs duminică, la ora locală 18:28, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 124,2 km în apropierea următoarelor oraşe: 55 km nord-vest de Buzău, 58 km vest de Focşani, 62 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 67 km est de Braşov şi 77 km nord-est de Ploieşti.

De la începutul luni iulie, în România s-au produs 24 de cutremure cu magnitudini între 2 şi 4,1 pe Richter. Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri, scrie Agerpres.

Un alt cutremur, mai mare, a avut loc și în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea 4,1 s-a produs duminică, la ora locală 7:20, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul, de intensitate II, a avut loc la adâncimea de 123,1 km în apropierea următoarelor oraşe: 38 km vest de Focşani, 66 km nord de Buzău, 72 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 85 km est de Braşov, 92 km sud-vest de Bârlad şi 93 km sud de Bacău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel